ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Η εγκληματικότητα νούμερο 1 πρόβλημα για τους Αθηναίους

Δημοσκόπηση ALCO: Η εγκληματικότητα νούμερο 1 πρόβλημα για τους Αθηναίους
EUROKINISSI.

Το 40% των πολιτών της Αττικής δηλώνει ότι η ενίσχυση της αστυνόμευσης πρέπει να αποτελέσει νούμερο 1 προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ένα αποτέλεσμα – έκπληξη επιφύλασσε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO που δημοσιοποιήθηκε στο αποψινό (09/01) κεντρικό δελτίο του ALPHA, αφού το νούμερο 1 πρόβλημα για τους κατοίκους της Αττικής είναι η ελλιπής αστυνόμευση, ζητώντας από την κυβέρνηση να θέσει τη λύση του ζητήματος σε προτεραιότητα.

Την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης προέταξε ως προτεραιότητα για την κυβέρνηση το 21% του συνόλου των ερωτηθέντων, με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται σε 40% για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Στον καιρό της ακρίβειας και του «καλπάζοντα» πληθωρισμού, πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η επαρκής ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας για τους πολίτες της Αττικής, με το 21% επί του συνόλου, παράλληλα, να είναι επίσης ενδεικτικό.

Μικρή βελτίωση για την εικόνα της κυβέρνησης, αν και η δυσαρέσκεια παραμένει

Από το 52% του Σεπτεμβρίου της απάντησης «καθόλου» στο ερώτημα «είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση», το ποσοστό υποχώρησε στο 41% τον Ιανουάριο.

Σχετικές ειδήσεις