ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Νέα ευρήματα για την εξαφάνιση – Τι «δείχνουν» τα κινητά του κρεοπώλη και του Μπάμπη

Μεσολόγγι: Νέα ευρήματα για την εξαφάνιση – Τι «δείχνουν» τα κινητά του κρεοπώλη και του Μπάμπη

Μεσολόγγι: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει η διαδρομή του 50χρονου κρεοπώλη - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη

Αγνοούμενος για πάω από μία εβδομάδα παραμένει ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος με τις έρευνες των Αρχών να συνεχίζονται για τον εντοπισμό του χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του, με την οικογένεια ου να περνά ώρες αγωνίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σήμερα θα συνεχιστούν και κάτω από το νερό της λιμνοθάλασσας με τη βοήθεια εκπαιδευόμενου δύτη και σε σημεία όπου οι δυνάμεις διάσωσης δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Παρασκεής το tempo24.news, πολυμελής ομάδα αστυνομικών μετέβη σε ρεματιά με καλαμιώνες κάτω από τον κόμβο της Ιόνιας οδού. Πρόκειται για σημείο που κάμερα του αυτοκινητόδρομου κατέγραψε να κινείται ο 50χρονος κρεοπώλης. Οι αστυνομικοί από το συγκεκριμένο σημείο συνέλεξαν αντικείμενα σε σακούλες τα οποία ενδεχομένως να σχετίζονται με την εξαφάνιση του 31χρονου και για το λόγο αυτό τα ευρήματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τι «δείχνουν» τα κινητά του κρεοπώλη και του αγνοούμενου

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης το γεγονός ότι κατάφεραν να ανακτήσουν δεδομένα από το κινητό του 50χρονου κρεοπώλη και συνομιλίες πριν από την εξαφάνιση του Μπάμπη. Μυστήριο εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από το πού πραγματικά βρισκόταν η συσκευή του 50χρονου τις επίμαχες ώρες που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως το είχε αφήσει στο σπίτι του, ωστόσο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κρεοπώλης δεν είχε αφήσει- τελικά- το τηλέφωνο στο σπίτι του, όπως ισχυριζόταν.

Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης το επίμαχο χρονικό διάστημα από τις 20:40 έως τις 21:41 που έκανε αγορές σε μίνι μάρκετ μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Κι αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, καθώς φαίνεται εκείνο το επίμαχο χρονικό διάστημα να ενεργοποιήθηκε η κεραία της Οβρυάς της Πάτρας, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, εκεί όπου επικεντρώνονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού κυνηγού, Μπάμπη.

Όπως εκτιμάται, ο 50χρονος έχει κάνει τρεις προσπάθειες με το κινητό του τηλέφωνο να πραγματοποιήσει κάποια κλήση. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν μετρήσεις στην ευρύτερη περιοχή ώστε να δουν σε ποια άλλα σημεία ενεργοποιήθηκε το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη αλλά και ποια ήταν τελικά η διαδρομή που ακολούθησε. Πλέον οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στην περιοχή του Μεσολογγίου στον αύλακα Κλείσοβα αλλά και σε αγροτικές εκτάσεις δεξιά της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, όπου κάμερα της Ιόνιας Οδού κατέγραψε το όχημα του κρεοπώλη.

Όπως προκύπτει από το κινητό του αγνοούμενου, ενώ αρχικά το τελευταίο στίγμα ήταν στις 21:45, τα εργαστήρια της Αστυνομίας αποφάνθηκαν ότι το τελευταίο στίγμα τελικά ήταν στις 23:49 το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, καθώς ο ίδιος ή κάποιος άλλος εισήλθε στο Facebook. Από την ώρα εκείνη και μετά, χάθηκε εντελώς το στίγμα.

Στο μεταξύ, αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που ασχολούνται με την έρευνα εξετάζουν νέες εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που κατέγραψαν το όχημα του 50χρονου και στέκονται σε μια σειρά από αντιφάσεις που έχουν διαπιστώσει στις καταθέσεις του. Την ίδια στιγμή ο 50χρονος επαναλαμβάνει συνεχώς πως δεν θυμάται τι συνέβη και μπορεί να ανακαλέσει γεγονότα μόνο μέχρι τη στιγμή που άφησε τον νεαρό αγνοούμενο στο σημείο που του ζήτησε.

Σχετικές ειδήσεις