ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σκάφος με 117 μετανάστες εντοπίστηκε στους Καλούς Λιμένες

Ηράκλειο: Σκάφος με 117 μετανάστες εντοπίστηκε στους Καλούς Λιμένες
cretalive.gr

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών στο Ηράκλειο

Στους Καλούς Λιμένες του Δήμου Φαιστού Ηράκλειου Κρήτης, εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου πλοιάριο το οποίο μετέφερε 117 μετανάστες. Σημειώνεται ότι μεταξύ των 117 , είναι δύο γυναίκες και 30 ανήλικα παιδιά ηλικίας από 12 ως 17 ετών.

Το πλοιάριο έδεσε σε κολπίσκο πολύ κοντά στους Καλούς Λιμένες και οι μετανάστες βγήκαν έξω, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, η επιχείρηση μεταφοράς τους στο Ηράκλειο, συνοδεία λιμενικών αρχών.

Οι μετανάστες βγήκαν στη στεριά, στους Καλούς Λιμένες, στα νότια του νομού Ηρακλείου. Οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος μήκους 10 μέτρων, το οποίο το πρωί έδεσε σε αλιευτικό καταφύγιο ανάμεσα στην παραλία Ψιλή Άμμος και τους Καλούς Λιμένες.

Ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ο χειριστής του σκάφους, μέσα στην νύχτα, έφτασε στο αλιευτικό καταφύγιο και έδεσε δίπλα στα σκάφη, σαν να γνώριζε τον τόπο! Εξετάζεται από τις Αρχές και το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποια συνδρομή και καθοδήγηση από το νησί.

Το Λιμενικό, ενήμερο για το σκάφος και τους επιβαίνοντες, έσπευσε στο σημείο βρίσκοντας τους μετανάστες να έχουν ήδη αποβιβαστεί, προχώρησε στην καταμέτρησή τους και τον έλεγχο της κατάστασής τους, προκειμένου να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες αν κάποιος χρειαζόταν.

Με πληροφορίες από cretalive.gr, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα μαστροπείας: «Έσπρωχναν» ανήλικες σε πλούσιους Αθηναίους – Τρεις συλλήψεις

Σοβαρό τροχαίο στην Αμαλιάδα: Αυτοκίνητο «μπήκε» σε κατάστημα

Συνάντηση Ιερώνυμου - Κασσελάκη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών