ΕΛΛΑΔΑ

Χάρης Κωστόπουλος: Όταν ο Βασίλης Καρράς τον βοήθησε να ξεκινήσει το τραγούδι

Χάρης Κωστόπουλος: Όταν ο Βασίλης Καρράς τον βοήθησε να ξεκινήσει το τραγούδι
thessbomb.blogspot.com

Δύο αγαπημένοι λαϊκοί τραγουδιστές, που υπήρξαν αδελφικοί φίλοι και «έφυγαν» με έναν μήνα διαφορά. Και οι δύο, «νικημένοι» από την επάρατη νόσο.

Σε ηλικία 60 ετών «άφησε» την τελευταία του πνοή ο τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος έπειτα από μάχη που έδινε στη ΜΕΘ κεντρικού ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα.

Ο Χάρης Κωστόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίχτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις 11 ετών σε διάφορα κέντρα διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας όπως η Έδεσσα και η Βέροια και από σχετικά νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη σύνθεση τραγουδιών.

Είχε γράψει στίχους και μουσική σε σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Βασίλη Καρρά, Μαίρη Βάσσου, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Σταμάτη Γονίδη, Ζαφείρη Μελά, Λευτέρη Πανταζή, Χαρά Βέρρα και Αντύπα. Παντρεύτηκε σε ηλικία 23 ετών και απέκτησε δύο γιους, τον Χρήστος και τον Ραφαήλ.

Χάρης Κωστόπουλος και Βασίλης Καρράς: Συνάδελφοι, αδελφικοί φίλοι και κουμπάροι

Ο Χάρης Κωστόπουλος διατηρούσε στενή σχέση με τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο μήνα. Ήταν αδελφικοί φίλοι και κουμπάροι και «έφυγαν» μαζί με διαφορά ενός μήνα και οι δύο έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Οι δύο καλλιτέχνες ήταν πολύ κοντά από παλιά=. Ο Χάρης Κωστόπουλος ήταν μουσικός και μαέστρος του Βασίλη Καρρά και τον συνόδευε παντού με το μπουζούκι του, σε όλες τις εμφανίσεις του στα νυχτερινά μαγαζιά.

Μάλιστα, είχε γράψει στον Βασίλη Καρρά και πολλές από τις πρώτες επιτυχίες που ερμήνευσε. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Χάρης Κωστόπουλος είχε πει για τον αείμνηστο Βασίλη Καρρά: «Επειδή ήμουν πάρα πολλά χρόνια μουσικός του, τα περισσότερα τραγούδια μου τα έχει πει ο Βασίλης, όπως το “Περιττό να σου πω”, “Καρδιά είσαι εσύ η βάσανο”, “Πεθαίνω”, “Πώς τολμάς” και άλλα πολλά».

Η σχέση τους δεν περιορίσθηκε στον επαγγελματικό τομέα, αφού ο Βασίλης Καρράς πάντρεψε τον Χάρη Κωστόπουλο με τη σύζυγό του, Βιβή, ενώ στην συνέχεια, το 1989, βάφτισε τον πρωτότοκο γιο του, Χρήστο.

Οι 23 δίσκοι του Χάρη Κωστόπουλου και οι μεγάλες επιτυχίες

Ο Χάρης Κωστόπουλος κυκλοφόρησε συνολικά 23 δίσκους. Ο Χάρης Κωστόπουλος έκανε διάφορες περιοδείες σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και έχει τραγουδήσει σε χώρες όπως Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική.

Ορισμένες από τις πιο γνωστές του επιτυχίες είναι τα: «Με ξεχνάς», «Είσαι μια Θεά», «Τι αμαρτίες έχω κάνει», «Βρείτε μου κάποια που νά 'χει αισθήματα», «Εδώ σε θέλω καρδιά μου», «Πουλάω τρέλα» και «Πρώτο Θέμα».

Σχετικές ειδήσεις