ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Μαρία Καρυστιανού: «Οι δολοφόνοι έκλεισαν τα σπίτια μας - Πολλοί συνένοχοι στο έγκλημα»

Τέμπη - Μαρία Καρυστιανού: «Οι δολοφόνοι έκλεισαν τα σπίτια μας - Πολλοί συνένοχοι στο έγκλημα»

Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ζητά και πάλι η Μαριά Καρυστιανού, η οποία συγκλόνισε με τη χθεσινή της κατάθεση στην Εξεταστική επιτροπή.

Συγκλόνισε και πάλι η Μαρία Καρυστιανού η οποία έχασε την κόρη της στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και εκπροσωπεί τις οικογένειες όλων των θυμάτων.

«Ήταν ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση που πρέπει να αποδοθούν από τους αρμόδιους. Ένας βουλευτής είναι εκεί για να πει τι γνώμη του;», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την διαδικασία της Εξεταστικής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας», ξέσπασε λέγοντας η κυρία Καρυστιανού.

Όσο για τα συγκινητικά της λόγια κατά τη χθεσινή διαδικασία είπε: «Είπα τις αμφιβολίες και τους φόβους μου. η προϊστορία αυτών των εξεταστικών επιτροπών δείχνει ότι δεν καταλήγει κάπου. Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Και η κοινωνία είναι δίπλα γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει στο τρένο και το παιδί τους ή το εγγόνι τους θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτό το δρομολόγιο.

Φωνάζω σε αυτούς τους βουλευτές που δεν μπορούν να φανταστούν το μέγεθος της εγκατάλειψης του συρμού. Σε αυτό το έγκλημα, στο οποίο συμμετείχε η ΕΡΓΟΣΕ, η Hellenic Train, η ΡΑΣ, ο υπουργός και θα βάλω και τον πρωθυπουργό που υποτίθεται ελέγχαν την ασφαλή μεταφορά αυτών των ανθρώπων, δεν έκαναν τίποτα. Δεν υπάρχει πιο ''εύκολη'' υπόθεση για ένα σοβαρό κράτος στην απόδοση ευθυνών. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Από κανέναν φορέα».

«Φταίει ο σταθμάρχης που δεν δούλευε τίποτα από τα θέμα ασφαλείας;», πρόσθεσε.

Υπήρχαν κι άλλες παρανομίες για τις οποίες θα έπρεπε να λογοδοτήσει το υπουργείο