ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Η στιγμή που ο Μπάμπης έχει επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη

Μεσολόγγι: Η στιγμή που ο Μπάμπης έχει επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη

Φωτογραφικά ντοκουμένα από την στιγμή που ο Μπάμπης Κούτσικος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη

Νέα φωτογραφικά ντοκουμένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το βράδυ της Πέμπτης 4ης Ιανουαρίου, όταν δολοφονήθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος.

Ο Alpha παρουσιάζει φωτογραφικά ντοκουμέντα από την στιγμή που ο Μπάμπης επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη αλλά και από τη διαδρομή που επιλέγει ο 50χρονος.

Στο πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή, και συγκεκριμένα τα πρώτα δευτερόλεπτα που έχει επιβιβαστεί ο Μπάμπης Κούτσικος στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη. Είναι 20:33 όταν ο 31χρονος κυνηγός βρίσκεται στη γειτονιά του και μπαίνει στο όχημα του κρεοπώλη και από τότε εξαφανίζεται.

Σύμφωνα με τον δεύτερο και τρίτο στιγμιότυπου που δείνει ο Alpha στις 21:28 στην οδό Ναυπάκτου φαίνεται το αυτοκίνητο και η κατεύθυνση που επιλέγει. Ενώ πλησιάζει στο σπίτι του αντί να στρίψει δεξιά εκείνος επιλέγει να στρίψει αριστερά και να κατέβει προς τη θάλασσα και μετά όταν ανεβαίνει στρίβει δεξιά για να αγοράσει το χαρτί κουζίνας να κάνει τη φασίνα στο σπίτι.

Μία νέα αποκαλυπτική φωτογραφίαέφερε στο φως της δημοσιότητας και το MEGA που δείχνει το τζιπ του κρεοπώλη τη στιγμή που απομακρύνεται από την περιοχή των «Λυομένων»

Στις 21:41 ο 50χρονος κρεοπώλης βρισκόταν στα Λυόμενα, ενώ 10 λεπτά αργότερα, στις 21:52, οι κάμερες τον εντοπίζουν σε σημείο προς το σπίτι του. Οι Αρχές ερευνούν τι έκανε ο κρεοπώλης εκείνα τα 10 λεπτά που μεσολάβησαν, μια πληροφορία που ακόμα παραμένει άγνωστη.

Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη - Συσκευή δημιουργίας κρυπτονομισμάτων στο σπίτι του

Την εκτίμηση ότι θα φτάσουν οι αρχές στην αλήθεια για την υπόθεση θρίλερ του Μεσολογγίου εξέφρασε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή Live News του Μega, μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν δείχνουν την ύπαρξη κάποιου συνεργού ή να βάζει στο κάδρο κάποιο άλλο πρόσωπο, παρά μόνο τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται οποιδήποτε εμπλοκή.

Όπως αποκαλύπτει η εκπομπή Live News στο σπίτι του Μπάμπη βρέθηκε μηχανή δημιουργίας κρυπτονομισμάτων, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το τηλέφωνο του 31χρονου έδειχνε ενεργό ακόμα και 2,5 ώρες μετά τη δολοφονία του.

«Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας.

Όπως εξηγούν ειδικοί το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

«Με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει η παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Κάθε κρυπτονόμισμα έχει διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για Bitcoin», εξήγησε στο MEGA ο σύμβουλος κρυπτονομισάτων Μιχάλης Μίγγος.

Την ίδια ώρα, απαντήσεις από πιθανό DNA είτε στα ρούχα, είτε στα νύχια του Μπάμπη εκτιμούν ότι θα πάρουν οι αρχές καθώς παραμένει άγνωστο αν ο 31χρονος πάλεψε για τη ζωή του ή αιφνιδιάστηκε.

Παράλληλα, άφαντα παραμένουν το όπλο και το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη ενώ στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα και ναρκαλιευτές του ελληνικού στρατού.

Μεσολόγγι: Όλη η κατάθεση του κρεοπώλη - «Ό,τι και να μου λέτε, εγώ είμαι αθώος»

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στην απολογία του στην ανακρίτρια Μεσολογγίου, η οποία ωστόσο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του κρίνοντάς τον προφυλακιστέο.

«Σας το ξαναείπα είμαι αθώος. Όσες φορές και να με ρωτήσετε θα συνεχίσω να σας το λέω πως δεν σκότωσα εγώ τον Μπάμπη», ανέφερε αρχικά στην απολογία του, σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 50χρονος κρεοπώλης.

Δεν προσχεδίασα καμία επίθεση. Εγώ απλά έκανα μια εξυπηρέτηση σ’ έναν φίλο. Το αυτοκίνητο συνέχισα να το κινώ γιατί πριν από λίγες μέρες είχε ένα θέμα με τη μπαταρία και ο μάστορας που το είδε μου είπε πως πρέπει να κινείται για να φορτίζει η μπαταρία», ανέφερε για τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που τον δείχνουν να κινείται σε περιοχές άσχετες με όσες είχε πει αρχικά.

Η ανακρίτρια ρώτησε πολλές φορές τον κατηγορούμενο γιατί δεν αναζήτησε τον φίλο του, αλλά και γιατί υπέδειξε στη μητέρα του άλλο μέρος, από εκείνο που ο ίδιος τώρα ισχυρίζεται πως τελικά άφησε με το αυτοκίνητό του το θύμα: «Όταν με πήρε η μητέρα του τηλέφωνο δε γνώριζα ότι ο Μπάμπης αγνοούνταν… δε θεώρησα τόσο σημαντικό να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Εαν ήξερα ότι είχε εξαφανιστεί δε θα αντιδρούσα έτσι…».

Μίλησε και για τα δανεικά που χρωστούσε στο θύμα αλλά και για το εάν γνωρίζει πως στον Μπάμπη χρωστούσαν κι άλλα άτομα: «Τα δανεικά χρήματα που μου αποδίδουν πως χρωστούσα δεν ισχύουν, τα μόνα λεφτά που είχα δανειστεί από τον Μπάμπη ήταν 1.000 ευρώ και πιο παλιά τον Ιούνιο, όταν και του δανείστηκα 6.500 ευρώ τα οποία είναι αυτά που μου δείξατε σε μηνύματα στο Facebook, δεν υπάρχουν άλλα δανεικά πέρα από αυτά που σας είπα. Δε μου είχε αναφέρει (το θύμα) πως του χρωστούσαν άλλα άτομα και δεν πιστεύω πως θα δάνειζε χρήματα σε κάποιο άτομο που δε γνώριζε καλά. Ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος… αλλά ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο δε θα μου το έλεγε, δε μπορώ να γνωρίζω εγώ αν ισχύει κάτι τέτοιο…».

Κατά την απολογία του ερωτήθηκε και για το κινητό του θύματος. Συγκεκριμένα, του ζητήθηκε να εξηγήσει ότι στις 20:37, όταν ο Μπάμπης επιβιβάστηκε στο όχημά του, προκύπτει ότι έκανε χρήση του κινητού του για έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο, η οποία διακόπηκε στις 23:49. «Εδώ δεν το είδα, δεν είδα καν αν είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο» απάντησε.

Αίσθηση προκαλεί και ένα άλλο σημείο της απολογίας του κατηγορουμένου που έχει στα χέρια της η ΕΡΤ. Όπως τόνισε ο κατηγορούμενος: «Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργαζόταν με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο, το ονόματα των οποίων δεν μου είχε πει. Ήθελε να αγοράσει και κάποιο μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού για 1.300 ευρώ».

Τα τρία ψέματα που έστειλαν τον κρεοπώλη φυλακή

Με τρία ψέματα προσπάθησε ο 50χρονος κρεοπώλης να αποπροσανατολίσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα κενά κατά τη διάρκεια της διαδρομής από συγκεκριμένες τοποθεσίες προς άλλες, ήταν τεράστια, σε σημείο που ουσιαστικά «έκαψαν» τον 50χρονο.

Το πρώτο ήταν πως δήλωσε ότι έχοντας επιβιβάσει στο όχημά του του τον Μπάμπη, οδηγώντας το τζιπάκι μαύρου χρώματος το οποίο φέρει εξωτερικά ξύλινο κουτί μεταφοράς σκύλου και κινούμενος με κατεύθυνση προς Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ επιστρέφοντας, όπως είπε, στο Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές, καθώς 3 κάμερες τον έπιασαν να οδηγεί το όχημά του να περνά από τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και στη συνέχεια στην περιοχή Κάμπου.

Το δεύτερο ήταν ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη κινήθηκε απευθείας προς το μίνι μάρκετ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές μιας και από κάμερα προκύπτει ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή «Λυομένων», όπου παρέμεινε για 11 λεπτά και ακολούθως κινήθηκε προς το μίνι μάρκετ.

Το τρίτο είχε να κάνει με τον χρόνο που ο 50χρονος δήλωσε ότι πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου, κόμβος ΤΕΙ, μίνι μάρκετ χωρίς στάσεις ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά (καθώς είχε αναφέρει ότι παρέλαβε τον 31χρονο την 20:36 και αφίχθη στο μίνι μάρκετ την 21:00 με 21:10), αντί των 10 λεπτών που αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του.

Σχετικές ειδήσεις