ΕΛΛΑΔΑ

Σταύρος Αρναουτάκης για ΒΟΑΚ: «Το πρώτο βήμα έγινε και είναι θετικό»

Σταύρος Αρναουτάκης για ΒΟΑΚ: «Το πρώτο βήμα έγινε και είναι θετικό»
zarpanews.gr

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής του έργου.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τη σύμβαση παραχώρησης του κεντρικού τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, αφού υπέβαλε την καλύτερη προσφορά, όπως διαπιστώθηκε μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για το έργο «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε πως πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, στην οποία έχει συμβάλλει διαχρονικά η Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι φορείς του νησιού, με τις συγκροτημένες διεκδικήσεις για την προσαρμογή, την αναβάθμιση και την υλοποίηση του έργου, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης για την εξέλιξη. Αποτελεί ένα μεγάλο έργο για όλη την Κρήτη και επαναλαμβάνω πως ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι από την Κίσσαμο έως τη Σητεία», τόνισε κατά τη συνεδρίαση.

«Ο Χρήστος Σταϊκούρας θα επισκεφθεί σύντομα την Κρήτη»

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο που σημειώθηκε, αναφέροντας πως ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας θα επισκεφθεί την Κρήτη σύντομα και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα μεγάλα έργα της Κρήτης.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι έγινε το άνοιγμα των προσφορών για αυτό το μεγάλο έργο της Κρήτης στο τμήμα από Χανιά μέχρι Ηράκλειο. Αναδείχθηκε μία μεγάλη εταιρεία και πιστεύουμε να ξεκινήσει το έργο εντός του 2025. Περιμένουμε σύντομα τον Υπουργό Υποδομών και για άλλα έργα που θα ανακοινώσει», επεσήμανε.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι παρούσα σε όλη την εξέλιξη των διαδικασιών και σε συνεργασία με τους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για να δοθούν οι καλύτερες λύσεις σε όλα τα προβλήματα.

«Ο στόχος επετεύχθη και θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης. Η γραφειοκρατική διαδικασία είναι χρονοβόρα και θα παρακολουθούμε το έργο για να προχωρήσει σε όλα τα στάδια που ακολουθούν», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις