ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση MRB: Κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία της κοινής γνώμης

Δημοσκόπηση MRB: Κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία της κοινής γνώμης

Νέα δημοσκόπηση της MRB δείχνει ότι η κοινή γνώμη τάσσεται κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και πώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που την απασχολεί τη δεδομένη στιγμή είναι η ακρίβεια.

Νέα δημοσκόπηση από την MRB προβλήθηκε για το OPEN στο κεντρικό δελτίο στο οποίο κύρια θέματα ήταν το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, η ακρίβεια και η ικανοποίηση από τα κόμματα.

Δημοσκόπηση MRB - Τεκνοθεσία από ομόφυλα: Κατά τάσσεται η πλειοψηφία

Όσον αφορά την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία της κοινής γνώμης τάσσεται κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα το 64,8% των ζευγαριών διαφωνούν με το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά στο πλαίσιο ενός πολιτικού γάμου.

Μάλιστα το 48,9% τουυ πληθυσμού συμφωνεί ότι το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

Δημοσκόπηση MRB - Ακρίβεια: Η κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη

Το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή την στιγμή για την κοινή γνώμη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι με μεγάλη διαφορά (60,3%) η ακρίβεια και ακολουθεί η υγεία (24,4%) και το ύψος των εισοδημάτων (22,2%). Ακολουθούν η εγκλματικότητα, η παιδεία και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η κυβέρνηση (41%) έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ακρίβεια.

Σχετικά με την αξιολόγηση των οικονομικών μέτρων στήριξης της κυβέρνησης με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας η πλειοψηφία πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που της επιτρέπει η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας (70,9%).

Δημοσκόπηση MRB - Ευρωεκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση σχετικά με την αναγωγή στο σύνολο για τις ευρωεκλογές, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με 36,1% ενώ ακολουθούν με ίδια ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. (12,1%)

Δημοσκόπηση MRB - Κόμματα

Όσον αφορά τοι «συνέδριο των Σπετσών» που οργάνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, η πλειοψηφία (46,3) δεν είδε θετικά το τριήμερο στο νησί του Αργοσαρωνικού.