ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία

«Όχι» της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια σύμφωνα με δημοσκόπηση του Metron Analysis

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο του MEGA δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Για την πορεία της χώρας το 60% απάντησε ότι πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 34% ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι πρώτα η ακρίβεια, η οικονομία, η ανεργία, η εγκληματικότητα και πέμπτο η ανασφάλεια και ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του πληθωρισμού η πλειοψηφία έχει μάλλον αρνητική άποψη για τη διαχείρηση ενώ για την εγκληματικότητα το 77% έχει αρνητική εντύπωση.

Για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία είναι κατά σε μεγάλο ποσοστό (69%).

Για την ενδεχόμενη δημιουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ (55%) και το 45% κατά.

Σχετικά με την αξιολόγηση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αρνητική εντύπωση και για τους δύο με την αντιπολίτευση να παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα.

Ενώ για την αξιολόγηση του Πρωθυπουργού αρνητική είναι στο 53% και στον Κασσελάκη στο 76%. Θετική αξιολόγηση στον Πρωθυπουργό είναι το 42% και στον Κασσελάκη μόλις το 16%

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40% ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης με 6%. Ακολουθεί ο Ανδρουλάκης με 5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%.

Στην πρόθεση ψήφου δεύτερο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτίμηση δείχνει 35,2% για τη ΝΔ, 12,1% για ΣΥΡΙΖΑ και 13,7% για ΠΑΣΟΚ, το οποίο έρχεται δεύτερο κόμμα στη δημοσκόπηση. Το ΚΚΕ είναι με 10,3% ενώ διαφορά υπάρχει στον Κυριάκο Βελόπουλο με 8,2%.