ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκοπήσεις: Ηχηρό «όχι» της κοινής γνώμης στην τεκνοθεσία - Υπονομεύεται ο θεσμός της οικογένειας

Δημοσκοπήσεις: Ηχηρό «όχι» της κοινής γνώμης στην τεκνοθεσία - Υπονομεύεται ο θεσμός της οικογένειας

Τρεις δημοσκοπήσεις σήμερα εκφράζουν την πλήρη αντίθεση των πολιτών στο θέμα της τεκνοθεσίας κάνοντας λόγο για υπονόμευση του θεσμού της οικογένειας

Την πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν στην πλειονότητά τους οι πολίτες στο ενδεχόμενο της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπως προκύπτει από τρεις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν απόψε.

Περίπου 6 με 7 στους 10 είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην πιθανότητα της τεκνοθεσίας, σύμφωνα με τις τρεις από τις 4 δημοσκοπήσεις που έθεσαν το σχετικό ερώτημα και αφορούν στα ευρήματα των εταιριών GPO, της MRB και της METRON ANALYSIS.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το 64,8% των ζευγαριών διαφωνούν με το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά στο πλαίσιο ενός πολιτικού γάμου.

Μάλιστα το 48,9% του πληθυσμού συμφωνεί ότι το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

Στα ευρήματα της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το 69,7% τάσσεται κατά ενώ μόνο το 28,2% συμφωνεί. Μάλιστα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων το 78,7% τάσσεται κατά στο να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν μέσω παρένθετης μητέρας

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο του MEGA. Για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια η πλειοψηφία είναι κατά σε μεγάλο ποσοστό (69%).

Για την πορεία της χώρας το 60% απάντησε ότι πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 34% ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι πρώτα η ακρίβεια, η οικονομία, η ανεργία, η εγκληματικότητα και πέμπτο η ανασφάλεια και ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του πληθωρισμού η πλειοψηφία έχει μάλλον αρνητική άποψη για τη διαχείρηση ενώ για την εγκληματικότητα το 77% έχει αρνητική εντύπωση.