ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Τρακτέρ σήμερα και στη Θεσσαλονίκη

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Τρακτέρ σήμερα και στη Θεσσαλονίκη

Αγροτικές κινητοποιήσειςΤην επόμενη εβδομάδα θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις με την έναρξη της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη. 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται πορεία με τα τρακτέρ από την Επανομή, στις 10:30-11:00 προς τον κόμβο του αεροδρομίο,υ ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να γίνει και αποκλεισμός του σημείου.

Χτες από το πρωί αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ τους στην Κεντρική Πλατεία της Επανομής, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Τα τρακτέρ ήταν παρατεταμένα στην άκρη του δρόμου και οι αγρότες δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο μπλόκο.

«Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις την Παρασκευή με μια ειρηνική πορεία στον κόμβο του αεροδρομίου για να βγάλουμε τα προβλήματά μας προς τα έξω» αναφέρει ο αγρότης Ιάσωνας Βογιατζής. Όπως τόνισε, «έχουμε μεγάλο κόστος παραγωγής. Είναι δυσβάστακτα για τον αγρότη τα έξοδα και λιγότερα τα έσοδα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις του. Μεγάλο και βασικό πρόβλημα είναι νέα ΚΑΠ που έχει σχεδιαστεί είναι ανεφάρμοστη για τα δεδομένα της Ελλάδας».

Στη Θεσσαλία, ενισχύθηκε την Πέμπτη το μπλόκο του Πλατύκαμπου με αγρότες από την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα.

Επίσης, σήμερα στη μία το μεσημέρι στον αυτοκινητόδρομο Ε65, στη Θεσσαλία, αγρότες από την Καρδίτσα έχουν κάνει κάλεσμα για κινητοποίηση στην εθνική οδό προς Βόλο.

Οι αγρότες της Νάουσας έχουν κλείσει την είσοδο της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην αποκλείσουν οι αγρότες τις εθνικές οδούς.

Αναμένονται κινητοποιήσεις στις Σέρρες και στα Γιαννιτσά.