ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Καρυστιανού - Τέμπη: Η μητέρα που μας συγκλόνισε επανέρχεται -«Κάποιοι έπρεπε να είναι φυλακή»

Μαρία Καρυστιανού - Τέμπη: Η μητέρα που μας συγκλόνισε επανέρχεται -«Κάποιοι έπρεπε να είναι φυλακή»

Έκανε δηλώσεις στην κάμερα του ΣΚΑΙ για τα λόγια που συγκλόνισαν την εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών

Η Μαρία Καρυστιανού μιλά στους «Αταίριαστους» για τα λόγια της που συγκλόνισαν στην εξεταστική επιτροπή και την τραγωδία των Τεμπών.

Η μητέρα που έχασε το παιδί της στην τραγωδία των Τεμπών τόνισε πως από όλα όσα άκουσαν κατά τη κατάθεση της δεν της έγινε καμία διερευνητική ερώτηση ούτε έκαναν αντίλογο μαζί της αποδίδοντας το σε δύο πιθανές αιτίες.

«Δεν πιστεύω ότι γνωρίζουν τι έχει πραγματικά συμβεί και αν έχουν διαβάσει τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, γιατί απλά και μόνο αυτά, διαβάζοντας τα χωρίς να γνωρίζεις ποιες είναι οι προϋποθέσεις λειτουργείας του συρμού, καταλαβαίνεις εμφανώς πως δεν έπρεπε καν να λειτουργεί το τρένο. Αρά αυτή η συμπεριφορά τους σημαίνει ή ότι δεν με ρωτούν γιατί δεν έχουν τι να πουν αρά συναινούν στη συγκάλυψη ή δέχονται ως σωστα αυτά που έχω πει, που στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να λάβουν και τα καταλληλά μετρά».

Έπειτα εξέφρασε την γνώμη της για τους υπαίτιους της τραγωδίας: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε να είναι προφυλακιστέοι και όχι να είναι στις θέσεις τους να λειτουργούν ακόμη στις υπηρεσίες τους, να μπορούν να αλλοιώσουν ότι τους βολεύει και φυσικά ο υπουργός να έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του σε υποψηφιότητα».

Η Μαρία Καρυστιανού συγκίνησε λέγοντας πως η ζωή μετά το δυστύχημα δεν είναι η ίδια: «Εμάς το σπιτικό μας έκλεισε, η Χαρά χάθηκε, ο στόχος ζωής χάθηκε. Πολλοί από εμάς έχουν και άλλα παιδιά αλλά η ζωή δεν είναι ίδια για κανένα από εμάς και είναι πολύ επώδυνο».

«Μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας»

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, σγκλονισε με την κατάθεση της η Μαρία Καρυστιανού η οποία έχασε την κόρη της στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και εκπροσωπεί τις οικογένειες όλων των θυμάτων για την διαδικασία της Εξεταστικής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας», ξέσπασε λέγοντας η κυρία Καρυστιανού.

Όσο για τα συγκινητικά της λόγια κατά τη χθεσινή διαδικασία είπε: «Είπα τις αμφιβολίες και τους φόβους μου. η προϊστορία αυτών των εξεταστικών επιτροπών δείχνει ότι δεν καταλήγει κάπου. Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Και η κοινωνία είναι δίπλα γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει στο τρένο και το παιδί τους ή το εγγόνι τους θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτό το δρομολόγιο.

Φωνάζω σε αυτούς τους βουλευτές που δεν μπορούν να φανταστούν το μέγεθος της εγκατάλειψης του συρμού. Σε αυτό το έγκλημα, στο οποίο συμμετείχε η ΕΡΓΟΣΕ, η Hellenic Train, η ΡΑΣ, ο υπουργός και θα βάλω και τον πρωθυπουργό που υποτίθεται ελέγχαν την ασφαλή μεταφορά αυτών των ανθρώπων, δεν έκαναν τίποτα. Δεν υπάρχει πιο ''εύκολη'' υπόθεση για ένα σοβαρό κράτος στην απόδοση ευθυνών. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Από κανέναν φορέα».