ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Απόγνωση από τους αγρότες που διαμαρτύρονται – «Τα σπίτια μας είναι άδεια»

Καρδίτσα: Απόγνωση από τους αγρότες που διαμαρτύρονται – «Τα σπίτια μας είναι άδεια»
INTIME.

«Κραυγή» απόγνωσης από τους αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, στη χώρα.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται από εχθές (26/01) οι αγρότες ανά την επικράτεια, οι οποίοι εναντιώνονται στις πρακτικές της κυβέρνησης αναφορικά με τον «καλπάζοντα» πληθωρισμό, ειδικά στο λειτουργικό κόστος του μέσου αγρότη, παράλληλα με την κατάργηση πολλών επιδοτήσεων.

Στον νομό Καρδίτσας, αρκετές περιοχές του οποίου επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους, οι αγρότες απευθύνουν δραματική έκκληση για «έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία εδώ και τώρα», τονίζοντας πως «τα σπίτια μας είναι άδεια, δεν υπάρχει τίποτα. Πότε θα πάρουμε ένα κρεβάτι να κοιμηθούμε; Πότε θα κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο; Τι να κάνω; Να σταματήσω τις σπουδές των παιδιών μου;», μεταξύ άλλων.

«Δεν υπάρχουν κουζίνες, κρεβάτι, πάγκος, κουζίνα. Με τι λεφτά θα φτιάξουμε το σπιτικό μας; Δεν δικαιούμαστε; Βγήκαμε για να ζητιανέψουμε; Ζούμε από εδώ και από εκεί, έχω δύο παιδιά που σπουδάζουν. Να διακόψω τις σπουδές τους; Να τα κάνω ζητιάνους ή τσοπάνηδες;

Αφορολόγητο πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα με 7 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα και επιδοτήσεις εδώ και τώρα. Κανείς δεν μας είπε το ύψος της αποζημίωσης για τη φυτική και τη ζωϊκή παραγωγή. Πώς θα βγάλουμε τα έξοδα που έχουμε; Δεν γίνεται με αποζημιώσεις – ψίχουλα», υπογράμμισαν αγρότες, μιλώντας στον ALPHA.

Η ΕΛΑΣ σταμάτησε μηχανοκίνητη πορεία από Επανομή προς αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Σε ένδειξη καλής θέλησης, οι αγρότες αποχώρησαν και επέστρεψαν στην Επανομή, όπου προγραμματίζουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Σε διαμαρτυρία προχώρησαν οι αγρότες και σε Κουφάλια, Λαγκαδά και Κιλκίς.

Στην Κοζάνη, αγρότες από κάθε γωνιά του νομού έδωσαν ραντεβού νωρίς το πρωί στο Μαυροδένδρι, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη συνέχεια, με μηχανοκίνητη πορεία έφθασαν στο κέντρο της Κοζάνης με περίπου 100 τρακτέρ να διέρχονται με κατεύθυνση την Περιφέρεια, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα. Επέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο, θέτοντας τα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και κυρίως για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.

Σχετικές ειδήσεις