ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Nέα ένταση στο μπλόκο των αγροτών, ένας τραυματισμός και μία προσαγωγή

Καρδίτσα: Nέα ένταση στο μπλόκο των αγροτών, ένας τραυματισμός και μία προσαγωγή
INTIME.

Νωρίς το απόγευμα (24/01), οι αγρότες άρχισαν να αποχωρούν από τον αυτοκινητοδρόμο Ε65, όπου είχαν συγκεντρωθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μετά τους Γάλλους, Πολωνούς και Γερμανούς αγρότες, στους δρόμους βγήκαν και οι Έλληνες συνάδελφοι αυτών, οι οποίοι διεκδικούν τη στήριξη της κυβέρνησης σε σειρά θεμάτων που αφορούν από τα αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία, έως την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι συμπλοκές μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, ενώ, νέα ένταση σημειώθηκε στην Καρδίτσα, στα μπλόκα των αγροτών επί του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Παράλληλα, κατεγράφη ένας τραυματισμός και οι αρχές προχώρησαν σε μία προσαγωγή.

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο, αφού νωρίτερα, οι αγρότες έσπασαν τον αστυνομικό «κλοιό» και ανέβηκαν στον αυτοκινητόδρομο με τα πόδια. Οι αστυνομικοί τούς εμπόδισαν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και την Εθνική Οδό με τα τρακτέρ τους και να διακόψουν την κυκλοφορία.

Οι πλημμυροπαθείς αγρότες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους αστυνομικούς, που είχαν στήσει και αυτοί το δικό τους «μπλόκο». Οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της αστυνομίας, ΜΑΤ και κλούβες, που απέκλεισαν τις προσβάσεις στον αυτοκινητόδρομο.

Το Newsbomb.gr μίλησε με τον κ. Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο οποίος τόνισε ότι «αυτήν τη στιγμή οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι μόνο στην αρχή, αφού σήμερα ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται οι αγρότες στα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Καρδίτσας».

«Θέλουμε να κάνουμε μία μεγάλη κινητοποίηση και περιμένουμε και άλλους να μας ενισχύσουν τόσο στη Λάρισα όσο και στην Καρδίτσα. Τα αιτήματά μας είναι πολλά. Αρχής γενομένης από τα αντιπλημμυρικά, που πρέπει να γίνουν στον θεσσαλικό κάμπο όσο και στις ενισχύσεις που χρειαζόμαστε για τα προϊόντα μας. Επίσης, πολλά είναι τα αιτήματα προς τον ΕΛΓΑ, αλλά θα πρέπει να βοηθηθούμε για τις χαμηλές τιμές που πωλούνται τα προϊόντα μας», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις