ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» για εργασίες

Κλείνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» για εργασίες

Κλείνει από τις 19 Φεβρουαρίου το αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω εργασιών

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες που γίνονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για τη νέα τουριστική σαιζόν.

Σύμφωνα με το creta24.gr έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων του κτιρίου που τόσα προβλήματα είχαν προκαλέσει στο παρελθόν ειδικά εν μέσω καλοκαιριού και στο αποκορύφωμα της τουριστικής σαιζόν.

Παράλληλα όμως τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στον διάδρομο προσγείωσης του «Νίκος Καζαντζάκης».

Ένα σύνθετο και απολύτως απαραίτητο έργο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε χρόνους ρεκόρ ώστε να προκληθούν τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, για τον οποίο έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και φυσικά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό 19 με 24 Φεβρουαρίου. Είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα στον διάδρομο προσγείωσης του Νίκος Καζαντζάκης.

Μάλιστα ήδη η εταιρεία που έχει αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών έχει διαμηνύσει πως θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο.

Αυτό σημαίνει πως για πέντε μέρες όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από και προς το Ηράκλειο θα πρέπει να το κάνουν με τα πλοία της γραμμής ή μέσω Χανίων.