ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Διευθύντρια Γυμνασίου μήνυσε μαθητές για να λήξει η κατάληψη

Ρέθυμνο: Διευθύντρια Γυμνασίου μήνυσε μαθητές για να λήξει η κατάληψη

Ρέθυμνο: Στο ύστατο μέτρο προχώρησε η διευθύντρια ενός Γυμνασίου για να λήξει η κατάληψη καθώς προχώρησε σε μήνυση κατά των μαθητών

Ως ύστατο μέτρο για να λήξει η κατάληψη στο γυμνάσιο που βρίσκεται σε χωριό Ρεθύμνου – και αφού για μία εβδομάδα ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους μαθητές – η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής μήνυση σε επτά μαθητές για διατάραξη οικιακής ειρήνης, δηλαδή για παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσίας.

Οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους κλήθηκαν από την αστυνομία ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε και δικογραφία, ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου διώκονται και οι γονείς τους, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Όπως αναφέρει το GOODnet.gr, το σχολείο βρισκόταν σε κατάληψη όλη την περασμένη εβδομάδα. Η διευθύντρια και οι καθηγητές ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους μαθητές που εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι για την κινητοποίηση, προκειμένου να λήξει η κατάληψη και το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά.

Οι μαθητές φέρεται να έλεγαν πως θα σταματήσουν την κινητοποίηση και θα ανοίξουν το σχολείο ωστόσο δεν το έκανα. Έτσι η διευθύντρια του σχολείου το πρωί της Παρασκευής (26/1) προχώρησε σε μήνυση σε βάρος επτά παιδιών, που εκείνη την ώρα ήταν στην πόρτα του σχολείου.

Πρόκειται για πέντε παιδιά της τρίτης γυμνασίου, ένα της δευτέρας και ένα της πρώτης. Για το γεγονός ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Λίγο αργότερα, από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών και τους ζητήθηκε να πάνε στο ΑΤ για να καταθέσουν, όπως και έγινε.

Τελικά, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το γεγονός ότι οι μαθητές υποβλήθηκαν στην προβλεπόμενη διαδικασία με την λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, όπως γίνεται σε όλους όσοι είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι, ενόχλησε τους γονείς των παιδιών, καθώς θεώρησαν ότι αντιμετωπίστηκαν με υπερβολικό τρόπο, πράγμα που στιγμάτισε τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου στον Αχελώο

Χαλκίδα: «Είναι μία εμμονική γυναίκα» - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου

Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη σήμερα – Πώς θα τον δείτε live