ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Έτσι έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Μάριος στην πίστα μοτοκρος - Τη Δευτέρα η κηδεία του

Ιεράπετρα: Έτσι έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Μάριος στην πίστα μοτοκρος - Τη Δευτέρα η κηδεία του
Pixabay

Ιεράπετρα: Η σύγκρουση του 17χρονου Μάριου με το έδαφος ήταν σφοδρότατη καθώς παρά τον προστατευτικό εξοπλισμό που φορούσε τραυματίστηκε θανάσιμα.

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Μάριος Χουλάκης κατά τη διαρκεια προπόνησης σε αυτοσχέδια πίστα μοτοκρος στην Ιεράπετρα.

Ο άτυχος 17χρονος φορούσε τόσο κράνος όσο και τον προβλεπόμενο προστατευτικό εξοπλισμό ωστόσο η πτώση του στο έδαφος από αυτό το ύψος του προκάλεσε κατάγματα στα πλευρά, εσωτερική αιμορραγία και ανεπανόρθωτες βλάβες στα ζωτικά του όργανα.

Ο έφηβος έκανε την προπόνησή του στην αυτοσχέδια πίστα μοτοκρός που βρίσκεται στην περιοχή Περιστεράς στην Ιεράπετρα όταν επιχείρησε να κάνει ένα ριψοκίνδυνο άλμα από χωμάτινο ανάχωμα. Ο 17χρονος έφυγε από τη σέλα της μηχανής και έσκασε από μεγάλο ύψος με την πλάτη στο έδαφος, πράγμα που αποδείχθηκε μοιραίο καθώς δύο ώρες αργότερα κατέληξε στα σοβαρά τραύματά του παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η πίστα μοτοκρος που έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Μάριος είανι μία από τις δύο μη αδειοδοτημένες αυτοσχέδιες πίστες μοτοκρός που βρίσκονται στην περιοχή, σε ιδιωτικά αγροκτήματα, όπου πηγαίνουν τακτικά παιδιά από 6 χρονών και πάνω και προπονούνται σε αυτό το πολύ απαιτητικό και επικίνδυνο άθλημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην μοιραία προπόνηση του αδικοχαμένου μαθητή Μάριου Χουλάκη, ήταν παρόντες οι πιο στενοί του φίλοι. Μάλιστα ήταν ο ίδιος που τους είχε ζητήσει να βρίσκονται εκεί σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι απρόοπτο καθώς είχε επίγνωση ότι το άλμα που είχε στο μυαλό του να κάνει ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο.

O 17χρονος, στην κορυφή της καμπύλης του μεγάλου άλματος του, έχασε την επαφή με τη μηχανή του πέφτοντας με την πλάτη στο έδαφος από ύψος που υπολογίζεται πρόχειρα γύρω στα 12- 15 μέτρα.

Οι φίλοι του Μάριου ήταν αυτοί που βιντεοσκόπησαν το άλμα θανάτου του 17χρονου αλλά και τα πρόσωπα που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ να σπεύσει στο σημείο του ατυχήματος.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν ταχύτατα στο σημείο όπου έπεσε ο 17χρονος , έχοντας ενημερωθεί από τους φίλους του, πως είχε τραυματιστεί σοβαρά. Η πτώση του από αυτό το ύψος, του προκάλεσε κατάγματα στα πλευρά, εσωτερική αιμορραγία και ανεπανόρθωτες βλάβες στα ζωτικά του όργανα.

Τη Δευτέρα η κηδεία του 17χρονου Μάριου

Η τοπική κοινωνία στο άκουσμα της τραγικής είδησης «πάγωσε». Πλήθος κόσμου από συγγενείς, φίλους και συμμαθητές του νεαρού συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο της πόλης κάνοντας την προσευχή τους για τον μικρό, όσο ήταν στο χειρουργείο και οι γιατροί έδιναν τη μάχη να τον σταθεροποιήσουν για να τον διακομίσουν στο Βενιζέλειο. Τελικά ο μικρός δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

H πόλη της Ιεράπετρας έχει ντυθεί στα μαύρα για το χαμό του νεαρού, συμπαραστεκόμενη στο πένθος της οικογένειάς του, πολύ γνωστής και αγαπητής στην τοπική κοινωνία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς αλλά και ο αδελφός του Μάριου, άνθρωποι αγαπητοί που δραστηριοποιούνται πολύ κοινωνικά, ενώ έχουν αναλάβει και σειρά δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Μάριο αύριο. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Ιεράπετρα.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Άκαρπες οι έρευνες στον ποταμό Αχελώο για τον εντοπισμό του 28χρονου αγνοούμενου

Θλίψη στην Ιεράπετρα: Δεν τα κατάφερε ο 17χρονος που τραυματίστηκε σε πίστα μοτο κρος

Ιεράπετρα: Σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονος - Τραυματίστηκε σε πίστα μοτο κρος