ΕΛΛΑΔΑ

Φλώρινα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κυνηγός που πυροβόλησε φίλο του

Φλώρινα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κυνηγός που πυροβόλησε φίλο του

Ο 49χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, μετά τον τραυματισμό του από πυροβολισμό άλλου κυνηγού σε ενέδρα για αγριογούρουνα στη Φλώρινα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 65χρονος κυνηγός, ο οποίος κατά τη διάρκεια αγριογούρουνου στη Φλώρινα πυροβόλησε τον 49χρονο φίλο του.

Στην ΕΡΤ μίλησε η δικηγόρος των τριών κυνηγών, Γεωργία Ζαϊκή, σημειώνοντας πως «η κατηγορία που αποδόθηκε στον 65χρονο είναι ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, που μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια, καθώς εμείς ζητήσαμε να αλλάξει σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και θεωρούμε ότι στην πορεία θα γίνει και αυτό, καθώς δεν έγινε τίποτα με δόλο και πρόθεση. Ο 65χρονος και ο 49χρονος ήταν φίλοι κια πηγαίνουν συχνά για κυνήγι, δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε πρόθεση».

Πώς πυροβολήθηκε ο κυνηγός

Ο 49χρονος κυνηγός είχε πάει για κυνήγι μαζί με τον πατέρα του και δύο ακόμη φίλους του σε περιοχή γύρω στα 5 χιλιόμετρα από τη Φλώρινα, προς τα ορεινά, όπου έστησαν ενέδρα για αγριογούρουνα.

Κάποια στιγμή ο άτυχος άνδρας φέρεται να κινήθηκε και μέλος της παρέας που τον πέρασε για αγριογούρουνο να πυροβολήσει προ το μέρος του, θεωρώντας ότι επρόκειτο για θήραμα.

Δεν έχει γίνει γνωστό το αν ο 43χρονος άνδρας φορούσε το απαραίτητο φωσφοριζέ γιλέκο ενώ κυνηγούσε.

Ο 43χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Φλώρινας, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τη σταθεροποίηση της κατάστασής του και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης όπου παραμένει νοσηλευόμενος.