ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα: Στρατός και ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν τους 3 άνδρες που αρνήθηκαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής

Πάρνηθα: Στρατός και ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν τους 3 άνδρες που αρνήθηκαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής

Πάρνηθα: Αίσιο τέλος για τους 3 άνδρες που εγκλωβίστηκαν στην Πάρνηθα – Απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ και του Στρατού

Έληξε το σήριαλ με τον αποκλεισμό τριών ανδρών που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή Κυρά στην Πάρνηθα, οι οποίοι αγνόησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή με αποτέλεσμα να αποκλειστούν και να χρειαστεί η ΕΜΑΚ και η συνδρομή του στρατού για να τους απεγκλωβίσει.

Στο σημείο στην Πάρνηθα που βρίσκονταν οι τρεις άνδρες, έπνεαν ισχυροί άνεμοι 9 μποφόρ και είχε ελαφριά χιονόπτωση με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν την προσέγγιση του ελικοπτέρου της ΕΜΑΚ με αποτέλεσμα να χρειαστεί και η συνδρομή του Στρατού για τον απεγκλωβισμό τους.

Την επιχείρηση συνέδραμαν δυο ερπυστριοφόρα της ΕΜΑΚ συνοδευόμενα με ένα ειδικό όχημα του στρατού με λεπίδα, που κατάφεραν να ανοίξουν δρόμο και να φτάσουν στους τρεις άνδρες που είχαν εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητο στην Πάρνηθα.

Αφού διαπίστωσαν ότι οι 3 άνδρες είναι καλά στην υγεία τους, τους παρέλαβαν ενώ μαζί τους ήταν και ένας άνδρας της ΕΜΑΚ που είχε καθίσει μαζί τους μέχρι να έρθει η βοήθεια.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 38-39 ετών, είχαν ξεκινήσει από το χωριό τους από την Στεφάνη Βοιωτίας και εγκλωβίστηκαν στην Πάρνηθα.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τα ξημερώματα οι άνδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή αλλά και όταν κατάφεραν να φτάσουν στο δύσβατο σημείο που ήταν αποκλεισμένοι οι τρεις έμειναν άφωνοι με την απάντηση που έλαβαν.

Όταν λοιπόν προσέγγισαν με τα πολλά τους εγκλωβισμένους η απάντηση που έλαβαν όταν τους κάλεσαν να τους ακολουθήσουν για να επιστρέψουν πάλι πίσω με τα πόδια ήταν αρνητική. Οι τρεις άνδρες ζήτησαν να μεταβεί στο σημείο ελικόπτερο.

Το αίτημα υποβλήθηκε αλλά τελικά λόγω του καιρού και της περιοχής το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Πεζοί αγρότες απέκλεισαν τη νέα εθνική οδό στο ύψος του Πλατυκάμπου

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο χειρούργος για τον θάνατο 15χρονης- Της είχε τοποθετήσει γαστρικό δακτύλιο

Πάτρα: Εντολή διενέργειας ΕΔΕ για τον θάνατο της 26χρονης Λυδίας