ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φοιτητική πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων - Μικροεντάσεις στην Καμάρα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φοιτητική πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων - Μικροεντάσεις στην Καμάρα

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας, θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Φοιτητική πορεία κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, στη συγκέντρωση συμμετέχουν μέλη των φοιτητικών συλλόγων της περιοχής, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μερικοί εξ αυτών έχουν κόκκινα μπαλόνια και πανό, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα για δωρεάν και δημόσια παιδεία.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας, θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αυτήν την ώρα το σώμα της πορείας βρίσκεται στην οδό Εγνατία. Το ρεύμα με κατεύθυνση δυτικά είναι κλειστό, λόγω της διαδήλωσης σύμφωνα με το thestival.gr.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης υπήρξε μικροένταση στην Καμάρα, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν λίγα λεπτά αργότερα.

Υπενθυμίζεται, πως αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα (Προπύλαια) με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων των Πανεπιστημίων να εναντιώνονται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ίδρυση των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.