ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλοι της πλειοψηφίας σε εξεταστική για Τέμπη: «Να αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποιους μάρτυρες θέλουν»

Κύκλοι της πλειοψηφίας σε εξεταστική για Τέμπη: «Να αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποιους μάρτυρες θέλουν»

Μήπως κάποιο άλλοι έχουν σκοπιμότητες και όχι η πλειοψηφία στη Βουλή;», αναρωτήθηκαν οι κύκλοι της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Νωρίτερα σήμερα (01/02), ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τη σιδηροδρομική τραγωδία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «44 χρόνια στα τρένα, δεν έχω ξαναδεί τόσα λάθη να γίνονται ταυτόχρονα όπως τη βραδιά εκείνη», δίχως να κρύψει τη συγκίνησή του.

Το μεσημέρι, κύκλοι της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» ανέφεραν «ας αποφασίσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιους μάρτυρες θέλουν τελικά και ποιους όχι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη».

Όπως σημείωσαν, «συνεπικουρούμενοι και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσαν να κληθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι αρνείται σκοπίμως να τον φέρει προς εξέταση.

Τελικώς, ο κ. Τερεζάκης κατέθεσε αλλά κατηγορήθηκε από τον κ. Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη μαρτυρία του… συγκαλύπτει την κυβέρνηση. Όταν δηλαδή η κατάθεση κάποιου μάρτυρα δεν ταιριάζει στο δικό τους αφήγημα, αυτομάτως μετατρέπεται σε “βαλτό” από την κυβέρνηση.

Μικρή και αμελητέα λεπτομέρεια το γεγονός ότι οι ίδιοι επέμεναν να κληθεί και η πλειοψηφία ήταν επιφυλακτική. Είναι γνωστό ότι η συνεδρίαση ξεκινά καθημερινά με τον καθιερωμένο καυγά για τη λίστα των μαρτύρων. Μήπως κάποιο άλλοι έχουν σκοπιμότητες και όχι η πλειοψηφία στη Βουλή;», ρώτησαν οι κύκλοι της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Σχετικές ειδήσεις