ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πού έχουν στήσει τα μπλόκα οι αγρότες

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πού έχουν στήσει τα μπλόκα οι αγρότες
Eurokinissi

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλιμακώνονται τα τελευταία 24ωρα οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε πολλές περιοχές της χώρας, με μπλόκα να στήνονται σε εθνικές οδούς

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη χώρα. Αυτή τη στιγμή τα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες είναι σε Καστοριά, Κοζάνη, Ημαθία, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Καβάλα.

Κλειστή η εθνική οδός στην Αταλάντη και στα δύο ρεύματα

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης (1/2), οι αγρότες του μπλόκου της Αταλάντης, προχώρησαν αρχικά σε συμβολική κατάληψη του ενός ρεύματος κυκλοφορίας της εθνικής οδού στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Σκάλας Αταλάντης.

Δείτε το βίντεο:

Στη συνέχεια ακολούθησε και ο αποκλεισμός του έτερου ρεύματος κυκλοφορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπλόκο της Αταλάντης ενισχύεται συνεχώς από αγρότες όλης της Λοκρίδας οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν όπου μπορούν, προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματά τους από την Κυβέρνηση, καθώς αφορούν δυσεπίλυτα προβλήματα που επηρεάζουν και τη νέα παραγωγική διαδικασία, μετά από μία πολύ άσχημη αγροτική χρονιά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές οδούς.

Μητσοτάκης: «Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης»

Υπέρ της πρότασης της ΕΕ οι καλλιέργειες ότι οι παραγωγοί θα μπορούν να καλλιεργούν εκτάσεις που έπρεπε να παραμείνουν σε αγρανάπαυση, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να πουλήσουν τα προϊόντα που θα καλλιεργήσουν στις συγκεκριμένες εκτάσεις, χωρίς ωστόσο να εξαιρεθούν της προβλεπόμενης ενίσχυσης ενώ παράλληλα απαλλάσσονται από οποιονδήποτε έλεγχο - πρόστιμο, τάχθηκε ο Πρωθυπουργός.

«Θέλω να σταθώ στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων οι οποίες δοκιμάζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Ευρ. Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μια παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε Ευρ. Επίπεδο. Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις αυξημένες ενισχύσεις. Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο και των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα όπως το έκανε εδώ και τεσσεράμισι χρόνια έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα έτσι ώστε στο μετρό του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες προσερχόμενος στην Έκτακτη Σύνοδο.

Διαβάστε επίσης:

Πολυχρονόπουλος: Τζόγαρε ως και 10.000 ευρώ την ημέρα

Πολυχρονόπουλος: Έπαιζε στα «φρουτάκια» χρήματα που του έδιναν για τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Η Αθήνα δεν είναι καν στις καλύτερες πόλεις του κόσμου