ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στη Βοιωτία για τις δύο νεκρές μοναχές από πυρκαγιά –  Το μόνο που ήθελαν ήταν να ζεσταθούν

Θλίψη στη Βοιωτία για τις δύο νεκρές μοναχές από πυρκαγιά –  Το μόνο που ήθελαν ήταν να ζεσταθούν

Θλίψη επικρατεί στη Βοιωτία για τις δύο μοναχές που έχασαν τη ζωή του έπειτα από πυρκαγιά

Τραγικό φινάλε είχαν δύο μοναχές (που ήταν αδερφές) στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη Βοιωτίας καθώς εντοπίστηκαν νεκρές, η μία δίπλα στην άλλη, με τις Αρχές να εξετάζουν τι προηγήθηκε.

Ένα τηλεφώνημα από την Αθήνα έβαλε σε υποψίες τους κατοίκους τους χωριού. Δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τη μοναχή και όσο περνούσαν οι ώρες η ανησυχία μεγάλωνε.

«Μετά από ενημέρωση και ειδοποίηση που είχαμε από συγγενικό της πρόσωπο που είχε να μιλήσει περίπου 24 ώρες – ήταν ανοιχτές οι πόρτες του μοναστηριού και δυστυχώς βρεθήκαμε προ του τραγικού αυτού γεγονότος», ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας στο Mega.

Η ηλεκτρική κουβέρτα που υπήρχε στο κρεβάτι της κατάκοιτης γυναίκας είχε πάρει φωτιά. Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή με εγκαύματα στο σώμα της. Στο ίδιο δωμάτιο ήταν αναμμένη μία σόμπα πετρελαίου, με τη μυρωδιά να είναι έντονη. Φαίνεται ότι η μοναχή που φρόντιζε την αδελφή της κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

«Εκείνο που μπορούμε να πούμε, ευχόμαστε να αναπαύσει τις ψυχές τους ο Κύριος», σημείωσε ο δήμαρχος τονίζοντας στη συνέχεια: «Δυστυχώς είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση διότι είμαστε μπροστά σε ένα μακάβριο γεγονός και θλιβερό».

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν για να φτάσουν στο σημείο που πραγματοποίησαν έπειτα από κόπο καθώς το χιόνι ήταν πυκνό και ο δρόμος προς το μοναστήρι δύσβατο.

«Εμείς μόλις ειδοποιηθήκαμε σαν Πολιτική Προστασία ανεβήκαμε πάνω για να ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία μεταφοράς των σορών και η πυροσβεστική διενεργεί τις απαραίτητες ενέργειες».

Το ασθενοφόρο μπαίνει μέσα στο μοναστήρι. Όλοι αναστατωμένοι από το τραγικό φινάλε που γράφτηκε για αυτές τις δύο γυναίκες.

«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γιατί ήταν αρκετά χρόνια η μοναχή εδώ, φιλοξενούσε και ένα αγαπημένο της πρόσωπο».

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς για νεκροψία-νεκροτομή με το μοναστήρι και τους ανθρώπους που ήταν κοντά σε αυτές τις γυναίκες να παραμένουν συγκλονισμένοι.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. σε αγρότες που βγήκαν με τα τρακτέρ τους στα Μάλγαρα

Αταλάντη: Έκλεισε ξανά για μία ώρα η εθνική οδός από τους αγρότες

Με αφορολόγητο πετρέλαιο και 7 λεπτά την κιλοβατώρα, ανταπαντούν οι αγρότες στο «πακέτο» Μητσοτάκη