ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Μητέρα θύματος καταγγέλλει για κυνισμό την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μητέρα

Τέμπη: Μητέρα θύματος καταγγέλλει για κυνισμό την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μητέρα

Τέμπη: Απίστευτες αποκαλύψεις από την πρόεδρο του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, μετά το δριμύ «κατηγορώ» που εξαπέλυσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών. Η ίδια αποκάλυψε τον «κυνισμό» με τον οποίο την αντιμετώπισαν στον Άρειο Πάγο.

Η κ. Καρυστιανού, είναι η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio984 του Ηρακλείου ήταν καθηλωτική.

Η Μαρία Καρυστιανού, κατήγγειλε πως έφτασαν στο σημείο να την προτρέψουν να πάει στην εκκλησία για να βοηθηθεί, αντί να δώσουν σημασία σε αυτά που είχε να πει.

«Αυτά συμβαίνουν…»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η κ. Καρυστιανού, ανέφερε πως όταν επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο προκειμένου να μεταφέρει στην εισαγγελέα τα όσα γνώριζε μετά την έρευνά της, εκείνη της είπε «αυτά συμβαίνουν» και να πάει να… επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει ‘ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο’, ή οτιδήποτε, να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά πρωτοφανείς «μεθοδεύσεις συγκάλυψης» ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Καταπέλτης στην κατάθεσή της

Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» ήταν καταπέλτης στην κατάθεση που έδωσε πρόσφατα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, αποδίδοντας ευθύνες στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, αλλά και γενικά στην κυβέρνηση, ενώ μίλησε για «ένα από τα χειρότερα κρατικά εγκλήματα στην ιστορία της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα Τέμπη: Η συγγνώμη του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ - «Θα ήμουν κι εγώ στο τρένο»

Εξεταστική για δυστύχημα στα Τέμπη – Τερεζάκης: «Δεν έχουν ξαναγίνει τόσες παραβιάσεις ταυτόχρονα»

Εξεταστική για δυστύχημα στα Τέμπη: «Έγιναν φοβερά λάθη, ξεκινώντας από τον ανθρώπινο παράγοντα»