ΕΛΛΑΔΑ

Φλώρινα: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος με το οπλοστάσιο σπίτι του

Φλώρινα: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος με το οπλοστάσιο σπίτι του

Φλώρινα: Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει πως είναι συλλέκτης οπλικών συστημάτων

Στις φυλακές Κορυδαλλού προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του ο 54χρονος από τη Φλώρινα, ο οποίος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε οπλοστάσιο.

Ο ίδιος, ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή αρνήθηκε τις κακουργηματικές κατηγορίες ως αβάσιμες και υποστήριξε πως είναι συλλέκτης οπλικών συστημάτων.

Όπως ισχυρίστηκε τα όπλα που είχε στην κατοχή του δεν ήταν λειτουργικά και τα είχε βρει είτε στους ορεινούς όγκους της περιοχής, όπου έχουν γίνει πολλές μάχες τόσο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όσο και στον εμφύλιο αλλά και σε πεδία βολής.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Γιώργος Τζήκας, τα περισσότερα όπλα από αυτά δεν ήταν λειτουργικά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και δεν τα επισκεύαζε για να τα μεταπωλήσει -όπως έχει ακουστεί- καθώς τα εργαλεία και η γνώσεις που διέθετε ο 54χρονος ήταν ερασιτεχνικές και δεν επισκεύαζε τα όπλα για να τα πουλήσει, αλλά για να τα έχει στην προσωπική του συλλογή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 57χρονη σύζυγός του είχε προφυλακιστεί και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα οδηγηθεί και ο 54χρονος.