ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Παραλίγο τραγωδία με πατέρα και γιο που αψήφησαν την προειδοποίηση του Λιμεναρχείου

Ηράκλειο: Παραλίγο τραγωδία με πατέρα και γιο που αψήφησαν την προειδοποίηση του Λιμεναρχείου

Ηράκλειο: Σε τραγωδία λίγο έλειψε μία εξόρμηση για ψάρεμα το πρωί της Κυριακής (11/2)

Μία εξόρμηση για ψάρεμα για έναν πατέρα και τον γιο του στο Ηράκλειο κινδύνευσε να καταλήξει σε τραγωδία το πρωί της Κυριακής (11/2), καθώς η ανεύθυνη επιλογή ενός ακατάλληλου σκάφους τους έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αποδείχθηκαν πολύ επικίνδυνοι για το μικρό σκάφος, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι δύο άνδρες δεν είχαν λάβει υπόψη τους τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο. Καθώς βρέθηκαν ανοιχτά του Παγκρητίου Σταδίου, η κατάσταση έγινε απειλητική και έκανε τη διαδικασία του ψαρέματος ανέφικτη.

Ευτυχώς, ένα πλωτό 119 του Λιμενικού παρενέβη έγκαιρα, αφού ειδοποιήθηκε για την κρίσιμη κατάσταση των δύο ανδρών. Η άμεση δράση των αρχών διάσωσης απέφυγε μια τραγωδία και διέσωσε τη ζωή τους.

Το περιστατικό όμως υπενθυμίζει τη σημασία της προσοχής και της ενημέρωσης πριν από οποιαδήποτε θαλάσσια εξόρμηση. Η υπερεκτίμηση των δυνάμεων και η επιλογή ακατάλληλου σκάφους μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις επικίνδυνες για τη ζωή.

Επιπλέον, όσοι αγνοούν τις καιρικές συνθήκες και χρειάζονται διάσωση από το Λιμενικό Σώμα εκτίθενται σε πρόστιμο, κάτι που αποτελεί έναν ακόμα λόγο να είναι οι θαλάσσιες εξορμήσεις προσεκτικά σχεδιασμένες και εκτελεσμένες.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μελισσοκόμων στη Νέα Παραλία - Έστησαν άδειες κυψέλες

Νέα τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρός 20χρονος σε δυστύχημα με μηχανή

Οι 45αρηδες επίγονοι του Κουφοντίνα – Πώς ακτινογραφεί ο Χρυσοχοΐδης τη νέα γενιά της τρομοκρατίας