ΕΛΛΑΔΑ

Πολύτεκνη οικογένεια ζούσε σε λαγούμι - οπλοστάσιο στην Κόρινθο - Πώς έγινε η επιχείρηση της ΕΚΑΜ

Πολύτεκνη οικογένεια ζούσε σε λαγούμι - οπλοστάσιο στην Κόρινθο - Πώς έγινε η επιχείρηση της ΕΚΑΜ

Οικογένεια ζούσε σε λαγούμι και έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο- Σκηνές από ταινία λίγο έξω από το Ξυλόκαστρο

Σαν από ταινία θυμίζει η υπόθεση στα Τρίκαλα Κορινθίας λίγο έξω από το Ξυλόκαστρο όπου μια οικογένεια είχε διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους 30 μέτρων και έκρυβε εκεί μέσα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Ξυλοκάστρου έφτασαν έξω από το σπίτι της πενταμελούς οικογένειας στο Ξυλόκαστρο, καθώς δέχθηκαν κλήση από κυνηγούς, οι οποίοι είχαν δεχθεί μολότοφ από την οικογένεια.

Όταν η Αστυνομία έφτασε στο σπίτι τους, η οικογένεια δεν υποδέχθηκε τους Αστυνομικούς όπως θα έπρεπε και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Ο 45χρονος πατέρας, ύποπτος για εμπρησμό και η γυναίκα επιτέθηκαν στον Αρχιφύλακα χτυπώντας τον στο κεφάλι. Με τη χρήση βίας και όπλων έφυγαν από το σπίτι προς άγνωστη κατεύθυνση πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό.

Άμεσα η ασφάλεια ειδοποίηση την ΕΚΑΜ, η οποία τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ξεκίνησε επιχείρηση στην περιοχή Μάννα Κορινθίας. Μετά από 40 λεπτά καταδίωξης τους εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες σε όλη την οικογένεια.

Μετά τις συλλήψεις έγιναν έρευνες στην γύρω περιοχή με τους άνδρες της ΕΚΑΜ να εντοπίζουν κάτι που μόνο σε ταινία δράσης θα μπορούσε να το δει κανείς. Οι αστυνομικοί βρήκαν μια αυτοσχέδια χωμάτινη οικία και ένα παλιό τροχόσπιτο όπου έμενε η οικογένεια. Μάλιστα μέσα εκεί είχαν διανοίξει λαγούμι – τούνελ 30 μέτρων το οποίο κατέληγε σε ρεματιά.

Μέσα στο λαγούμι εντοπίστηκαν πολλές εικόνες αλλά και ολόκληρο κρησφύγετο. Συγκεκριμένα στο σπίτι βρέθηκε ένα όπλο με πολεμικό διαμέτρημα, ένα αεροβόλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια από πολεμικό τυφέκιο, επτά αυτοσχέδια τόξα, τέσσερα μαχαίρια, είκοσι βέλη και αυτοσχέδιο τυφέκι. Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν σε δύσβατο μονοπάτι εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδια πυροβόλα, ένα πολεμικό τυφέκι, μια βαλλίστρα, ένα τσεκούρι, δύο γεμιστήρες και δεκαεννιά φυσίγγια.