ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθία: Συγκλονίζει με τον τρόπο που ζει η κοινότητα των παλαιοχριστιανών» - Βίντεο από το λαγούμι

Κορινθία: Συγκλονίζει με τον τρόπο που ζει η κοινότητα των παλαιοχριστιανών» - Βίντεο από το λαγούμι

Κορινθία: Πώς ζει η οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στο λαγούμι 30 μέτρων

Μια μικρή κοινωνία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την πολύβουη καθημερινότητα είχαν συνθέσει, μια ομάδα «Παλαιοχριστιανών» όπως αυτοαποκαλούνται οι κάτοικοι της στοάς στην Κορινθία.

Η ασκητική ζωή της οικογένειας και των παιδιών της, ήρθε στη δημοσιότητα μετά από μια διένεξη με ομάδα κυνηγών, όταν και αποκαλύφθηκε ένα λαγούμι το οποίο οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία, στα πρότυπα των «παλαιοπιστών της Ρωσίας», όπως ανέφεραν.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο (10/2) όταν ένας 67χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητό του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή.

Το πρωί της επόμενης ημέρας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία εισαγγελέα μετέβησαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ακόμη ένα ανήλικο άτομο.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια όχι μόνο αρνήθηκε τον έλεγχο, αλλά τα μέλη της αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς τραυματίζοντας με ένα ξύλο αστυνομικό στο κεφάλι. Μάλιστα άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση διαπίστωσαν ότι η πολύτεκνη οικογένεια (έχουν ακόμη ένα βρέφος ενός έτους, ένα κοριτσάκι 6 ετών και ένα αγοράκι 14 ετών) διαμένει σε αυτοσχέδιο παράπηγμα που δεν υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει το τούνελ μήκους 30 μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές εντόπισαν επίσης αυτοσχέδια όπλα, φυσίγγια, σφαίρες, ένα αεροβόλο όπλο, μαχαίρια, τσεκούρι αλλά και αυτοσχέδια τόξα και βέλη.

Το σπίτι είναι φτιαγμένο από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό.

Δείτε στο βίντεο του korinthostv.gr, που ακολουθεί τις συνθήκες διαβίωσης της επταμελούς οικογένειας που έχει δημιουργήσει μία μικρή κοινότητα στην ορεινή Κορινθία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ίδιοι σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, κάνουν παραδοσιακή αγροτική ζωή.

Ο Μανώλης, η Σεβαστή και τα τέσσερα παιδιά τους, τα τρία ανήλικα, φαίνεται πως θέλουν να ζούν σε μια άλλη, πολύ μακρινή εποχή, παλαιοχριστιανική. Διαβιώνουν σαν σύγχρονοι «άνθρωποι των σπηλαίων», απομονωμένοι μέσα σ΄έναν ελαιώνα, κοντά στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Ζουν σαν Άμις της Αμερικής

«Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», ανέφερε στο STAR ένα μέλος αυτής της κοινότητας. Κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, η Σ.Κ. είπε πως τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο: «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

Μια μέρα πριν, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν καταγγελία εις βάρος του πατέρα της πολύτεκνης οικογένειας ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Στην θέα των αστυνομικών, μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν. Παίρνοντας μαζί τα ανήλικα παιδιά τους προσπάθησαν να διαφύγουν από τάφρο που είχαν σκάψει και η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά.

Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας, όπου εντοπίστηκε ποσότητα από όπλα και σφαίρες, καθώς και αυτοσχέδια τόξα και βέλη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε συνέχεια του από 12.2.2024 Δελτίου Τύπου, στο πλαίσιο της επιχείρησης που υλοποιήθηκε χθες (12.2.2024) σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κατά τη συνέχιση των ερευνών ανευρέθησαν, σε δύσβατο μονοπάτι, μέσω του οποίου προσπάθησαν πρωινές ώρες της 12.2.2024 να διαφύγουν οι -4- συλληφθέντες, επιμελώς κρυμμένα:

  • -2- αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα,
  • -1- πολεμικό τυφέκιο,
  • -1- βαλλίστρα,
  • -1- τσεκούρι,
  • -2- γεμιστήρες και
  • -19- φυσίγγια.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Σχετικές ειδήσεις