ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα η βία ανηλίκων: Μεγάλη ανησυχία για τις τελευταίες άγριες συμπλοκές

Μάστιγα η βία ανηλίκων: Μεγάλη ανησυχία για τις τελευταίες άγριες συμπλοκές
Φωτ.: Unsplash

Τα περιστατικά ξυλοδαρμών σε Καλαμάτα, Ζάκυνθο και Περιστέρι επιβεβαιώνουν την έκταση του προβλήματος 

Άγριες συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων προκαλούν νέα ανησυχία σε Καλαμάτα, Ζάκυνθο και Περιστέρι.

Αρχικά την Πέμπτη στη σύλληψη ενός 16χρονου που κατηγορείται για ξυλοδαρμό καθώς και του 75χρονου πατέρα του για παραμέληση ανηλίκου προχώρησε η αστυνομία, έπειτα από σχετική καταγγελία που είχαν υποβάλλει οι γονείς του επίσης 16χρονου θύματος.

Πρόκειται για το περιστατικό ξυλοδαρμού ενός ανηλίκου έξω από σχολείο της Καλαμάτας από συμμαθητές του, ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται 4 ακόμα δράστες, που συμμετείχαν στην επίθεση. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί, καθώς είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tharros.gr την ταυτότητα των τεσσάρων ατόμων που μαζί με τον 16χρονο από το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας χτύπησαν προχθές το μεσημέρι τον άλλο 16χρονο μαθητή του ίδιου σχολείου, έξω από το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στην οδό Βασ. Γεωργίου, συνεχίζει να αναζητά η Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί ακόμη ένα περιστατικό με βία μεταξύ ανήλικων που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, όταν μαθητές του ΕΠΑΛ ήρθαν στα χέρια. Η ΕΡΤ Ζακύνθου δημοσίευσε βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται η συμπλοκή μεταξύ δύο ανήλικων μαθητών, ενός 15χρονου κι ενός 17χρονου. Αμέσως μετά, στο περιστατικό βίας εμπλέκονται και αρκετοί φίλοι των δύο μαθητών. Το περιστατικό συνέβη στα ΚΤΕΛ του νησιού.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο 17χρονος «πείραξε» την κοπέλα του 15χρονου, εκείνος του ζήτησε τον λόγο και κατέληξαν σε άγριο ξυλοδαρμό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, λίγες ώρες μετά το αντίστοιχο επεισόδιο που έγινε στο 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου. Σε αντίθεση με αυτό το συμβάν, για τη συμπλοκή στο ΚΤΕΛ, δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Παράλληλα, προ ημερών ένας 17χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα ατόμων που ήταν έξω από σχολείο στο Περιστέρι. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, 14 άτομα χτύπησαν τον 17χρονο με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου συνελήφθησαν τέσσερις συνομήλικοί του ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη 10. Ο μαθητής αφού έκανε τις ιατρικές εξετάσεις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σχετικές ειδήσεις