ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Πυροσβέστες έσωσαν γατάκι – Είχε σφηνώσει σε κονσεβοκούτι

Κατερίνη: Πυροσβέστες έσωσαν γατάκι – Είχε σφηνώσει σε κονσεβοκούτι
neakriti.gr

Ένα γατάκι στην Κατερίνη βρέθηκε σε κίνδυνο, όταν το κεφάλι του εγκλωβίσθηκε σε κονσερβοκούτι και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ένα… ασυνήθιστο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περιοχή της Καλλιθέας, στην Κατερίνη, το βράδυ της Παρασκευής (16/02).

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση από πολίτη που ενημέρωσε για μία γάτα, το κεφάλι της οποίας είχε σφηνωθεί σε ένα μεταλλικό κουτί κονσέρβας που πιθανότατα περιείχε τροφή.

Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση, καθώς πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν το κεφάλι της γάτας. Αρχικά, με ειδικές κινήσεις κατάφεραν να ηρεμήσουν το ζώο και στη συνέχεια, προσεκτικά το βοήθησαν να απελευθερωθεί από το κουτί της κονσέρβας, χωρίς να τραυματισθεί, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε πως «τα απορρίμματά μας, πολλές φορές, γίνονται θανάσιμες παγίδες για πεινασμένα ζωάκια» και απηύθυνε έκκληση «να συμπιέζουμε και να λυγίζουμε όλες τις κονσέρβες, πριν τις πετάξουμε στα σκουπίδια».