ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: Εξετάζεται η αιμομιξία – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: Εξετάζεται η αιμομιξία – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
GLOMEX / MEGA.

Νέες αποκαλύψεις για το κοινόβιο των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία.

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της κοινότητας παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία. Πλέον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν μέσα σε όλα, υπάρχει και αιμομιξία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη.

Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να μάθει πόσα παιδιά διαμένουν στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 έτών και δεν πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας ρώτησε τον κ. Καλλιακμάνη: «Έχετε στοιχεία για αιμομιξία; Θα είχα παραιτηθεί από την υπόθεση αν γνώριζα ότι υπάρχουν στοιχεία αιμομιξίας. Γνωρίζετε τόσο εμένα, όσο και τους γονείς μου».

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα η γονική μέριμνα και φροντίδα των παιδιών που ζουν στο λαγούμι

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και είναι ενδεικτικό ότι με τη χθεσινή (18/02) εισαγγελική εντολή κατεπείγουσας έρευνας, ζητείται εκτός των άλλων να διαπιστωθεί αν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις των παιδιών όπως ορίζει ο νόμος με το πιστοποιητικό γέννησης και να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι γονείς τους.

Ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε στη συνέχεια πως «ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει άλλα δεν μπορεί να κάνει παρανομίες και να δείχνει αντίσταση σε δημόσιο υπάλληλο και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να στερεί από τα παιδιά του το δικαίωμα να πάει σχολείο. Εγώ δεν είπα κάτι για αιμομιξία άλλα πως η αστυνομία θα το ερευνήσει».

Ο δικηγόρος του 45χρονου απάντησε: «Είναι δική μου δουλειά να ρωτήσω για τα παιδιά; Εγώ θα παραιτούμουν της υπόθεσης εάν γνώριζα πως υπήρχαν στοιχεία αιμομιξίας. Η αστυνομία ήρθε σε έναν βοσκό; Γιατί δεν έχει πάει στα Εξαμίλια να μαζέψει τους παραβατικούς;

Έπρεπε η Πολιτεία να έχει συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτήν την οικογένεια. Αν θέλετε μπορούμε να προσκομίσουμε τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων των παιδιών. Προς τιμήν του, έχει μεγαλώσει τα δυο του παιδιά από τον πρώτο γάμο μόνος του γιατί η μητέρα τους τα είχε παρατήσει στο Χαμόγελο του παιδιού».

Σχετικές ειδήσεις