ΕΛΛΑΔΑ

Βρούτσης: «Ήταν επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες, η Πολιτεία δεν παίζει»

Βρούτσης: «Ήταν επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες, η Πολιτεία δεν παίζει»

«Δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, αλλά είναι καλύτερο να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, αναφερόμενος στο κυβερνητικό μέτρο σχετικά με κλείσιμο των γηπέδων για δύο μήνες.

«Αποτελεί τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο “τιμόνι” του αθλητισμού, δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Αποστείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος παρά ευχάριστος.

Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία έχει την ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με την απόφαση για κλείσιμο των γηπέδων για δύο μήνες, μιλώντας σήμερα (20/02) στην ΕΡΤ.

«Η ρίψη κροτίδας τιμωρείται με εξάμηνη φυλάκιση»

«Αν επιβεβαιωθεί από τον εισαγγελέα ότι ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί, πέταξε κροτίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δικασθεί με τον νόμο περί αθλητικής βίας που ψηφίσθηκε το 2022, σημαίνει ότι θα πάει φυλακή για έξι μήνες (τουλάχιστον) έως πέντε χρόνια. Πρέπει να το μάθουν όλοι. Η ποινή δεν εξαγοράζεται ούτε με κοινωνική εργασία, ούτε με καλή διαγωγή», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Βρούτσης.

«Από τις 06/03, θα πέφτει καρφίτσα και θα την εντοπίζουμε»

«Οι προδιαγραφές στην υπουργική απόφαση την οποία υπέγραψα, είναι οι πλέον σύγχρονες στην Ευρώπη, έχει την καλύτερη ανάλυση σε επίπεδο pixels, βλέπουμε κάθε γωνιά του γηπέδου όπως προβλέπει ο νόμος και αστυνομία βλέπει τόσο τις κερκίδες, όσο και τα αποδ4ερυτήρια & τον περιβάλλοντα χώρο. Από τις 09/04, θα ξέρουμε τα πάντα για όλους όσοι εισέρχονται στο γήπεδο. Τελειώνουν τα “ντου” με κατεβασμένες κουκούλες», προσέθεσε ακόμη ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

Σχετικές ειδήσεις