ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Conference League: 100 ημέρες για τον τελικό στην OPAP Arena! – «Μακάρι να δούμε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ»

Europa Conference League
EUROKINISSI

Europa Conference League: Η Αθήνα μετράει αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην «OPAP Arena», με τον Γιάννη Βρούτση να εύχεται να βρεθούν σε αυτόν ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ.

Η Ελλάδα σε λιγότερο από έναν χρόνο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στις 16 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» πραγματοποιήθηκε ο αγώνας του UEFA Super Cup, όπου η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το τρόπαιο, νικώντας 5-4 στα πέναλτι τη Σεβίλλη του νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Στις 29 Μαΐου, η «OPAP Arena» θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa Conference League. Μια ιστορική ημερομηνία, καθώς στις 29/5/1453 έγινε η Άλωση της Πόλης. Με αφορμή τις 100 ημέρες μέχρι τον μεγάλο αγώνα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Αθηνών.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσε κι ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ευχήθηκε στον τελικό να βρεθεί ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά, είπε: «Η Ελλάδα βροντοφωνάζει πως επανέρχεται δυναμικά στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Οι υποδομές που έχουμε φτιάξει τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπουν τέτοιες διοργανώσεις. Αποτελεί παράσημο και μεγάλη τιμή η επιλογή της UEFA να διεξαχθεί εδώ ο τελικός του Conference League και είναι υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Η Ελλάδα αποδεικνύει πως μπορεί να ξεπεράσει τον πήχη, παρ’ότι αυτός είναι ψηλά. Και ας ευχηθούμε, μακάρι στον τελικό αυτό να δούμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, τις δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση».

Ο Δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η Αθήνα θα καλωσορίσει χιλιάδες φιλάθλους από όλον τον κόσμο για τον μεγάλο τελικό. Δεν αποτελεί μόνο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, είναι και μια ευκαιρία να προβάλουμε την Αθήνα σε παγκόσμιο επίπεδο, να επιδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, να ενισχύσουμε βέβαια την τουριστική μας βιομηχανία και να επιβεβαιώσουμε την ικανότητα και την επιθυμία μας να φιλοξενούμε εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, είπε από την πλευρά του: «Είναι πολλαπλή τιμή αυτό το παιχνίδι. Και για εμένα ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας, επειδή η UEFA δεν συνηθίζει να κάνει λάθη. Για να δώσει τον αγώνα κάπου, πάει να πει ότι αυτό το κάπου είναι αξιόλογο. Σαν χώρα, σαν ομοσπονδία, σαν γήπεδο. Για αυτόν τον λόγο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Τέλος, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Χάρης Τομπούλογλου, ανέφερε ότι: «Η πόλη μου δοκιμάστηκε σκληρά όταν τον περασμένο Αύγουστο έγινε θέατρο σκληρών συμπλοκών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος. Η νέα διοίκηση του δήμου μας είναι ολόψυχα στο πλευρό της Πολιτείας, προκειμένου να καταπολεμηθεί το τέρας της οπαδικής βίας».

Το «παρών» από την πλευρά της ΑΕΚ έδωσαν η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Ανθή Παπακώστα και ο Διευθύνων Σύμβουλος και Α' Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κοσμάς.