ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Super Cup: «Θρίλερ» στο «Γ. Καραϊσκάκης», το σήκωσε κι αυτό η Μάντσεστερ Σίτι

UEFA Super Cup: «Θρίλερ» στο «Γ. Καραϊσκάκης», το σήκωσε κι αυτό η Μάντσεστερ Σίτι

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο τίτλος της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης, με την Μάντσεστερ Σίτι να επικρατεί 5-4 στη διαδικασία – 1-1 η κανονική διάρκεια του ματς.

Τελικός γεμάτος λάμψη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη έδωσαν τα πάντα για το τρόπαιο του UEFA Super Cup και τελικά οι Άγγλοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Ο Εν-Νεσίρι άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς και ο Πάλμερ ισοφάρισε για τους πρωταθλητές Ευρώπης, στο τελικό 1-1 της κανονικής διάρκειας. Όλα αυτά μπροστά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Φαληρικό γήπεδο, που πήρε άριστα σε οργανωτικό επίπεδο.

Το ματς άρχισε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος ρυθμός. Η ζέστη και η υγρασία έπαιξαν ρόλο σε αυτό. Η Σεβίλλη μπήκε κάπως πιο δυνατά, με τη Σίτι να παίρνει τα ηνία. Χωρίς τις μεγάλες απειλές όμως. Μια κεφαλιά του Άκε που έβγαλε ο Μπουνού ήταν η καλύτερη φάση στο ματς, μέχρι να έρθει το γκολ για τους Ισπανούς.

Ο Ακούνια έκανε ωραία προσπάθεια και ο Εν-Νεσίρι εξέθεσε την άμυνα των Άγγλων, σε μια απ’ τις γνωστές προσπάθειές του για το 1-0.

Το γκολ στο 25ο λεπτό για τους Ανδαλουσιανούς, έφερε ματς τακτικής. Η Σεβίλλη έκλεισε χώρους, όποτε χρειάστηκε έπαιξε και πιο σκληρά. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε τις συνηθισμένες εμπνεύσεις της και έτσι παρά την υπεροχή της μέχρι τέλος πρώτου μέρους, δεν άλλαξε κάτι.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τη Σεβίλλη να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις μεταβάσεις και στο 50’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εν-Νεσίρι, αλλά ο Έντερσον σταμάτησε τον Μαροκινό.

Το ματς κυλούσε χωρίς απειλές για τη Σίτι και με κινδύνους απ’ τη Σεβίλλη στις μεταβάσεις. Όμως στο 63’ ο Ρόντρι έκανε τη σέντρα και ο Πάλμερ με κεφαλιά έκανε το 1-1, ισοφαρίζοντας σχεδόν απ’ το πουθενά για τους Άγγλους.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν ψυχολογία και προσπάθησαν να πιέσουν, κάτι που έκαναν. Δε δημιούργησαν τις μεγάλες φάσεις κι όποτε το έκαναν ο Μπουνού ήταν εκεί να τους σταματήσει. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 και τα πάντα θα κρινόντουσαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι δύο ομάδες δεν έλεγαν να… αστοχήσουν. Τελικά ήταν ο Γκουντέλι αυτός που έχασε την πέμπτη εκτέλεση της Σεβίλλης, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Και με 5-4 η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου της υπερπτωταθλήτριας Ευρώπης.

Για την ιστορία, Χάαλαντ, Άλβαρες, Κόβατσιτς, Γκρίλις και Γουόκερ ήταν οι εκτελεστές της Μάντσεστερ Σίτι που σκόραραν. Για τη Σεβίλλη έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα οι Οκάμπος, Μιρ, Ράκιτιτς, Μοντιέλ ευστόχησαν, για να γίνει μοιραίος ο Γκουντέλι με το δοκάρι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Άκε, Κόβατσιτς, Ρόδρι, Πάλμερ (85' Άλβαρες), Φόντεν Γκρίλις, Χάαλαντ

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας (83' Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (74' Χουάνλου), Λαμέλα (90+3' Σούσο), Εν Νεσιρί (90+3' Μιρ)

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ: