ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μαθητής έκλεψε υδράργυρο από εργαστήριο - Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ

Πάτρα: Μαθητής έκλεψε υδράργυρο από εργαστήριο - Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ

Ενημερωθήκαν όλοι οι γονείς των μαθητών από την Διεύθυνση του Σχολείου, ώστε όσοι μαθητές, που ήρθαν σε επαφή με την ουσία, να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Δικογραφία σε βάρος ανηλίκου για κλοπή και κοινώς επικίνδυνη βλάβη σχημάτισαν οι Αρχές μετά από απίστευτο περιστατικό σε σχολείο στην Πάτρα.

Ο μαθητής αφαίρεσε, από γυάλινο ερμάριο, που βρίσκεται στο εργαστήριο Φυσικών Επιστήμων στο σχολείο, ένα πλαστικό φιαλίδιο περιεκτικότητας 50 ML, που περιείχε μεταλλικό υδράργυρο σε υγρή μορφή, ενώ εξωτερικά του φιαλίδιού αναγραφόταν ότι περιέχει την συγκεκριμένη ουσία. Στην συνέχεια, ο ανήλικος δράστης πέταξε την ουσία μέσα σε ζαρντινιέρα που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές εντόπισαν την ουσία και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς.

Στο σχολικό συγκρότημα μετέβησαν Πυροσβέστες της 6ης Ε.Μ.Α.Κ Πατρών, καθώς και της Ομάδας Χ.Β.Ρ.Π και Τ.Α, που προέβησαν στον αποκλεισμό του χώρου και περισυλλογή της ουσίας η οποία τοποθετήθηκε σε πλαστικό – ειδικό δοχείο , σφραγίστηκε και παραδόθηκε σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Δυτικής Ελλάδος σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο.

Ενώ ενημερωθήκαν όλοι οι γονείς των μαθητών από την Διεύθυνση του Σχολείου, ηλεκτρονικά, ώστε όσοι μαθητές, που ήρθαν σε επαφή με την ουσία, να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.