ΕΛΛΑΔΑ

Σεραφείμ: «Οι βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, ήρθαν αντιμέτωποι με το Θείο Νόμο»

Σεραφείμ: «Οι βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, ήρθαν αντιμέτωποι με το Θείο Νόμο»

«Οι βουλευτές που ψήφισαν αυτοβούλως, έθεσαν εαυτούς εκτός Εκκλησίας», επανέλαβε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ το χαρακτήρισε ως «πράξη προστασίας του ποιμνίου και όχι αντεκδίκηση», μιλώντας στο Pemptousia TV.

Ο Ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας του Πειραιά τόνισε ότι δεν επέβαλε κανένα επιτίμιο ακοινωνησίας ούτε κανέναν αφορισμό, καθώς δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

«Δεν είμαι Σύνοδος για να επιβάλλω αφορισμούς»

«Να διευκρινίσω ότι εμείς το κάναμε ως μία πράξη διασφαλίσεως του ποιμνίου μας. Διότι είμεθα Ποιμένες, έχουμε αυτή την ευθύνη από τον Θεό», είπε. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για πράξη αυτοπροστασίας και όχι εκδίκησης ή κακότητας. «Είναι μία πράξη του διασφάλισης του Ποιμνίου μας, είναι μία πράξη διασφαλίσεως του λόγου του Θεού», συμπλήρωσε.

«Πώς να αλλάξει η Εκκλησία την πίστη της; Γιατί να το κάνει αυτό; Για να γίνει κόσμος; Τότε θα παύσει να είναι Εκκλησία», υπογράμμισε σχετικά με όσους υποστηρίζουν το αντίθετο από την διδασκαλία της Αγίας Γραφής και των Πατέρων. Για όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν μετά το Ψήφισμα περί επιβολής επιτιμίων και αφορισμών, ο Σεβασμιώτατος ξεκαθάρισε ότι δεν επέβαλε κανένα επιτίμιο ακοινωνησίας ούτε αφορισμού.

«Εγώ ως Επίσκοπος δεν είμαι Σύνοδος για να μπορώ να επιβάλλω επιτίμια αφορισμού. Άλλωστε με το άρθρο 4 παράγραφος 9 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι νόμος και του κράτους και της Εκκλησίας προβλέπεται ότι αυτή η αρμοδιότις επιφυλάσσεται μόνο στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Επομένως, δεν μπορεί ένας Επίσκοπος, ένας πρεσβύτερος να προβεί σε έναν αφορισμό ανθρώπου. Διότι δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διακόψει την κοινωνία, δηλαδή την επικοινωνία κατά την κοινή γλώσσα».

«Οι βουλευτές που ψήφισαν αυτοβούλως έθεσαν εαυτούς εκτός Εκκλησίας»

Για τη στάση των βουλευτών, τόνισε ότι οι ίδιοι διά της νομοθέτησης ενάντια στον Νόμο του Θεού έθεσαν αυτοβούλως τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας. «Οι άνθρωποι αυτοί που ψήφισαν εναντίον του Νόμου του Θεού, δυστυχώς, και το λέω με οδύνη, με πόνο και με λύπη, οι άνθρωποι αυτοί, όλων των κομμάτων, έκαναν το εξής φοβερό.

Ήρθαν αντιμέτωποι με τον Θείο Νόμο. Με την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία. Διέστρεψαν την ανθρώπινη φύση και θεσμοθέτησαν την ανατροπή ως έννομο αγαθό, έκαναν αυτό το έγκλημα. Για την προστασία του ποιμνίου μας δεν μπορούμε να έχουμε πλέον σχέσεις φιλίας, αγάπης έχουμε, προσευχόμαστε υπέρ αυτών, υπέρ της υγείας, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πλέον καμία άλλη επικοινωνία. Έπαψαν πλέον να είναι μέλη της Εκκλησίας», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις