ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια επειδή σκότωσε απαγωγέα ηλικιωμένης

Αστυνομικός καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια επειδή σκότωσε απαγωγέα ηλικιωμένης

Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας την ώρα που είδε τους σωματώδεις δράστες

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και άσκοπους πυροβολισμούς καθώς στην προσπάθειά του να σώσει μια ηλικιωμένη γυναίκα από τους απαγωγείς της, πυροβόλησε και σκότωσε έναν από τους δράστες.

Ο αστυνομικός το 2019 κι ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, γυρνώντας στο σπίτι του στην Κηφισιά, είδε μπροστά του σωματώδεις άνδρες να απαγάγουν την ηλικιωμένη γειτόνισσά του, να τη βάζουν στο αυτοκίνητό τους με σκοπό να τη μεταφέρουν σε κάποιο ΑΤΜ, για να της αρπάξουν τις οικονομίες της. Μπροστά σε αυτήν την εικόνα, ο άνδρας δεν αδιαφόρησε, αλλά αντιθέτως, αν και είχε στο αμάξι τον ανήλικο γιό του, τους ακολούθησε ώστε να δει προς τα πού κινούνται, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τους συναδέλφους του. Οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι τους ακολουθούσε και ανέπτυξαν ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά σταμάτησαν σε απόμερο σημείο όπου υπήρξε συμπλοκή με τον αστυνομικό να ρισκάρει τη ζωή του και τελικά να σώζει τη γυναίκα. Όμως στην προσπάθειά του αυτή δυστυχώς τραυμάτισε θανάσιμα έναν από τους απαγωγείς ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η πράξη του αυτή οδήγησε στην καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο δικηγόρος του, Θανάσης Ζαμάνης χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ως επικίνδυνη λέγοντας ότι «αφοπλίζει τα χέρια του αστυνομικού να συνδράμει όποτε βλέπει να τελείται μπροστά του κάποιο αδίκημα, κάποιο έγκλημα...». Ο αστυνομικός συνεχίζει να υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και καθημερινά να θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο για την προστασία του πολίτη. Άνθρωποι από το περιβάλλον του μιλώντας στο newsbomb.gr δηλώνουν πως: «Είναι πολύ απογοητευμένος και μόνη πρόθεσή του ήταν να σώσει τη γυναίκα που είχαν απαγάγει οι Ρομά και να μην τραυματιστεί κανείς...». Ο ειδικός φρουρός είναι πατέρας 2 παιδιών και υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ 13 χρόνια. Αυτό που ελπίζει είναι στο εφετείο η απόφαση να αλλάξει.