ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα: Ο γαμπρός είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για τον πεθερό του - Τι λένε οι γείτονες

Αγία Βαρβάρα: Ο γαμπρός είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για τον πεθερό του - Τι λένε οι γείτονες

«Παγωμένη» η γειτονιά από το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα - Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα φαίνεται να είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για τον πεθερό του

Σοκαρισμένη και παγωμένη η γειτονιά από το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, όταν ένας 69χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ τον γαμπρό του θεωρώντας όπως είπε αργότερα στις Αρχές ότι κακοποιεί την κόρη του και τα εγγόνια του.

Ο γιος του πεθερού, που είναι αστυνομικός και είναι ο άνθρωπος που κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει τον πατέρα του, φέρεται να τον διαψεύδει.

Όπως φαίνεται δεν υπήρχε κανένα τέτοιο πρόβλημα αφού το ζευγάρι είχε μια κανονική ζωή χωρίς προστριβές. Ο πεθερός δεν ήταν μόνος του στο έγκλημα. Είχε για συνεργό τη γυναίκα του, η οποία φαίνεται να του φώναζε «Ριξ’ του ριξ’ του». Τα ερωτηματικά είναι πολλά με το κύριο πώς έπεισε η γυναίκα τον άνδρα να πάρει την καραμπίνα και να πυροβολήσει τον 57χρονο μπροστά στα μάτια της κόρης του.

Η γειτονιά είχε να πει τα καλύτερα για το ζευγάρι και πώς ήταν πολύ καλός πατέρας και γιατρός. Μάλιστα μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι το θύμα είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για τον πεθερό από τον περασμένο Οκτώβριο γεγονός που μαρτυράει ίσως τις σχέσεις που είχαν.

Αγία Βαρβάρα: Οι αναρτήσεις του γιατρού και της συζύγου του πριν από το έγκλημα

Πάντως, σύμφωνα με το STAR, το ζευγάρι στα social media, έδειχνε να είναι αγαπημένο και ευτυχισμένο, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις τους. Το θύμα έδειχνε να θαυμάζει τη σύζυγό του. Δε δίσταζε, μάλιστα, να γράφει δημόσια σχόλια για την ομορφιά και τις ικανότητές της. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση από το 2016. Ο ουρολόγος προσκαλούσε δημόσια τη σύζυγό του να πάνε να δουν την πανσέληνο.

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Η σύζυγος φαινόταν ευτυχισμένη και ανέβαζε βίντεο με τρυφερές, οικογενειακές στιγμές. Ωστόσο, σε κάποιες από τις αναρτήσεις της φαινόταν ότι ήθελε να πάρει κάποιες αποφάσεις.

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 69χρονο και τη σύζυγό του

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον δράστη του εγκλήματος στην Αγία Βαρβάρα αλλά και στην σύζυγο του, για την δολοφονία του 57χρονου γιατρού, γαμπρού των δύο κατηγορουμένων.

Σε βάρος του 69χρονου δράστη ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία. Παράλληλα άσκησε δίωξη και στην σύζυγο του κατηγορούμενου,στην οποία αποδίδει την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως σκότωσε τον γιατρό γιατί φερόταν άσχημα στην κόρη του. Ωστόσο ο γιος του δράστη, αστυνομικός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση χθες, φέρεται να μην επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Τόσο ο δράστης και η σύζυγός του, όσο και το θύμα και η οικογένεια του αλλά και ο αστυνομικός, έμεναν στο ίδιο κτήριο.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Ανακριτή όπου θα απολογηθεί το ζευγάρι των κατηγορουμένων.

Ο καυγάς που οδήγησε στο φονικό

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο οικογενειακό σπίτι και συγκεκριμένα στο ισόγειο έμεναν τα πεθερικά, στον πρώτο όροφο η κόρη με τον σύζυγό της και στον 2ο ο αστυνομικός γιος.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, χτες το απόγευμα ο γαμπρός του, ο οποίος ήταν γιατρός σε νοσοκομείο, τον παρακάλεσε να μείνει λίγο με τα δύο από τα παιδιά του, γιατί πήγαινε να πάρει την κόρη του από κάποια δραστηριότητα.

Στο ισόγειο όμως υπήρξε πάλι κάποια φιλονικία με τον πεθερό και ύστερα συνέχισε για να πάει να πάρει το παιδί.

Τον πυροβόλησε δύο φορές

Όταν επέστρεφε στο σπίτι όμως, ο 69χρονος τον περίμενε στην αυλή και μπροστά στα μάτια του κοριτσιού, τον πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Αμέσως μετά ο δράστης έφυγε με τα πόδια και την καραμπίνα στα χέρια και πήγαινε στο Αστυνομικό Τμήμα να παραδοθεί. «Εγώ είμαι παλικάρι, πάω να παραδοθώ» φώναζε ο 69χρονος.

Στο δρόμο όμως τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και τον συνέλαβαν, καθώς είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο του δράστη, ο οποίος μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς έτρεξε και βρήκε τον άνδρα της αδελφής του νεκρό και το κοριτσάκι σε κατάσταση σοκ.

Σχετικές ειδήσεις