ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άρχισε ενδοσχολική έρευνα για να βρεθούν οι κλέφτες που άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά

Θεσσαλονίκη: Άρχισε ενδοσχολική έρευνα για να βρεθούν οι κλέφτες που άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά

Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν λέει στο newsbomb.gr ο περιφερειακός διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης - Άφαντα πέντε χρυσαφικά και 1000 ευρώ

Της Φανής Χαρίση

Την εντολή να διεξαχθεί μεγάλη και ενδελεχής έρευνα σε όλους τους μαθητές αλλά και στους καθηγητές που τους συνόδευαν στην πενθήμερη εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη όπου σημειώθηκαν κλοπές χρυσαφικών και χρημάτων από τα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου έμεναν ενώ τέσσερις μαθητές συνελήφθησαν με μικροποσότητες χασίς έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Το συμβάν που αμαύρωσε την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ Λυκείου, σχολικού συγκροτήματος της ανατολικής Θεσσαλονίκης σόκαρε ολόκληρη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα καθώς τέσσερις μαθητές, δύο κορίτσια και δύο αγόρια, συνελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους μικροποσότητα χασίς ενώ είχαν προηγηθεί καταγγελίες από μαθητές ότι εκλάπησαν προσωπικά τους αντικείμενα και συγκεκριμένα χρυσά κοσμήματα καθώς και χρήματα που υπολογίζονται σε 1.000 ευρώ μέσα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν οι μαθητές επέστρεψαν στο ξενοδοχείο από την έξοδο τους, κάποιοι εκ των οποίων αντιλήφθησαν τις κλοπές.

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες των αστυνομικών. Μάλιστα στο σημείο έσπευσε και αστυνομικός με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο με τη βοήθεια του οποίου εντοπίστηκαν οι μικροποσότητες χασίς ενώ ακολούθησε η σύλληψη των τεσσάρων μαθητών για κατοχή των ναρκωτικών ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και με εντολή εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι.

Ο διαρρήκτης ή οι διαρρήκτες - οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εντοπισθεί όπως ούτε και τα κλοπιμαία- για να εισέλθουν στα δωμάτια από όπου άρπαξαν πέντε χρυσαφικά και 1.000 ευρώ, χρησιμοποίησαν κατσαβίδι για να ανοίξουν τις πόρτες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb εισήλθαν από τις μπαλκονόπορτες.

«Ενημερώθηκα προφορικά για το συμβάν και ζήτησα να σταλεί από τη διεύθυνση του σχολείου και γραπτή αναλυτική αναφορά με τα όσα διαδραματίστηκαν. Στη διευθύντρια του σχολείου έδωσα εντολή να ξεκινήσει σήμερα ενδελεχής έρευνα για τα όσα συνέβησαν και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους» είπε στο newsbomb ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης που πρόσθεσε οτι τέτοια περιστατικά δεν είναι ανεκτά κι ότι το «το σχολειο είναι χώρος πολιτισμού κι όχι χώρος για να διαδραματίζονται τέτοια γεγονότα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι εάν οι δράστες είναι μαθητές του σχολείου τότε την τιμωρία τους την αποφασίσει το συμβούλιο των καθηγητών και προβλέπεται από ολιγοήμερη αποβολή έως και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ενώ εάν υπάρξουν ευθύνες μεταξύ των καθηγητών τότε αποφασίζει το υπουργείο Παιδείας.