ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Απολογήθηκαν εκ νέου πατέρας και γιος για τη δολοφονία του εργολάβου – Τι ισχυρίστηκαν

Ρόδος: Απολογήθηκαν εκ νέου πατέρας και γιος για τη δολοφονία του εργολάβου – Τι ισχυρίστηκαν

Ρόδος: Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη με την αγόρευση της Εισαγγελέως και των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Συνεχίζεται την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενους έναν 53χρονο ημεδαπό και τον 20χρονο γιο του για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία του εργολάβου οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ του Χαμίτ, 46 ετών, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν με τη δίκη να συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη με την αγόρευση της Εισαγγελέως και των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Και οι δύο κατηγορούμενοι απολογούμενοι ισχυρίστηκαν εκ νέου ότι ο θάνατος του 46χρονου οφείλεται σε ατύχημα κατά την διάρκεια συμπλοκής υποστηρίζοντας ότι επήλθε προφανώς από την πτώση του στο έδαφος ενώ είχε αναισθητοποιηθεί με σχοινί στον λαιμό του.

Διατείνονται ακόμη ότι δεν έχει καμία υπαιτιότητα για αυτό ο 20χρονος. Υποστηρίζουν ότι ο 20χρονος βοήθησε τρομαγμένος τον πατέρα του να ξεφορτωθεί το αυτοκίνητο του θύματος και να μεταφέρει το άψυχο σώμα του σε ερημικό σημείο στην Ψίνθο.

Ο 53χρονος εμμένει εξάλλου ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από πτώση και όχι από τρώση με πρόθεση. Υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα (28.8.2022) ο 46χρονος του επιτέθηκε πρώτος, τον έπιασε από τον λαιμό και ότι εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο γιος του, τον έσπρωξε και τον άφησε.

Υποστήριξε ότι είπε στον γιο του να φύγει και ότι εκείνος έσπρωξε τον 46χρονο, του κατάφερε μια γροθιά στο κεφάλι, ότι ζαλίστηκε και παρέπαιε και ότι τότε πήρε ένα σχοινί που ήταν πάνω στο αγροτικό του και χωρίς να σκεφτεί τίποτα άλλο το πέρασε από το λαιμό του.

Αντιστάθηκε για λίγο για να το βγάλει και προχωρούσαν και στα 4-5 μέτρα πιο πάνω έχασε τις αισθήσεις του και κάποια στιγμή έπεσε ανάποδα με το κεφάλι με δύναμη.

Ισχυρίστηκε ότι έβαλε στο λαιμό το σχοινί και το γύρισε και τον τράβηξε για να εξασθενήσει, όχι για να τον πνίξει. Υποστήριξε ότι 2-3 λεπτά αφότου έπεσε κάτω ο 46χρονος μετά σταμάτησε να αναπνέει.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο πατέρας Κλεομένης που έδειξε ως πατέρα του εγγονού του ο παλαιοχριστιανός-Τι κατέθεσε

Ο υπαίθριος μπουζουξής του Ρεθύμνου παρέδωσε μάθημα Ανθρωπιάς

Αγρότες απέκλεισαν και «πλημμύρισαν» με άχυρα των Τελωνείο της Λάρισας