ΕΛΛΑΔΑ

Σπίτια για ευάλωτους από τα ακίνητα του Δημοσίου - Οι δικαιούχοι

Σπίτια για ευάλωτους από τα ακίνητα του Δημοσίου - Οι δικαιούχοι
Eurokinissi

Μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη

Βρέθηκαν και ήδη ετοιμάζονται προς κοινωνική αξιοποίηση τα πρώτα δημόσια κτήρια ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή περισσότερων κενών δημοσίων κτηρίων σε όλους τους δήμους της χώρας που θα δοθούν προς ενοικίαση με τη μορφή κοινωνικής αντιπαροχής, σύμφωνα με την Απογευματινή.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της κοινωνικής αντιπαροχής, ενώ ειδική πρόβλεψη θα υπάρχει για τη στέγαση των υπαλλήλων, όταν καλούνται να υπηρετήσουν σε περιοχές εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Το νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με την Απογευματινή, αναμένεται να ενισχύσει τη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης. Με βάση τις προτεραιότητες του υπουργείου, πρώτη στη σειρά έρχεται η εκμετάλλευση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, η παράδοση των οικισμών στα Γρεβενά και τα Γιαννιτσά αλλά και 120 κενά διαμερίσματα σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλάνο εντάσσονται ακόμη 11 οικόπεδα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, σε Κηφισιά, Παιανία, Μαρούσι αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές.