ΕΛΛΑΔΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Καρέ - καρέ η επιμνημόσυνη δέηση στο Γουίνδσορ - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Καρέ - καρέ η επιμνημόσυνη δέηση στο Γουίνδσορ - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο 

Το μεσημέρι της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Συγκεκριμένα τελετή στη μνήμη του έγινε στο Λονδίνο, παρουσία μελών από τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης. Ενώ στις 10 Ιανουαρίου η οικογένεια του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου πραγματοποίησε μνημόσυνο και στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Τατόϊ.

Για να τιμήσουν τη μνήμη του βρέθηκαν στην τελετή ο Παύλος με τη ΜαρίΣαντάλ και τα παιδιά τους, ο Φίλιππος με τη Νίνα Φλορ, ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ, η Θεοδώρα, αλλά και η μητέρα τους, Άννα Μαρία. Η βασίλισσα Καμίλα εκπροσώπησε το παλάτι καθώς βρέθηκε στην τελετή χωρίς τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον βασιλιά Κάρολο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2023 και τον περασμένο μήνα η οικογένειά του πραγματοποίησε το ετήσιο μνημόσυνό του σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό ο Κάρολος θα αναλάμβανε προσωπικά τη σημερινή τελετή. Ωστόσο, η διάγνωσή του με καρκίνο τις προηγούμενες ημέρες οδήγησε στη σημερινή του απουσία λόγω των θεραπειών του.

Ωστόσο, από την τελετή απουσιάζει η πριγκίπισσα Κάθριν, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, αλλά και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και ακύρωσε τη σημερινή του παρουσία μιλώντας προσωπικά με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ακόμη το «παρών« στην επιμνημόσυνη δέηση στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο έδωσε και το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας. Η βασίλισσα Λετίσια και ο βασιλιάς Φελίπε έφθασαν πιασμένοι χέρι χέρι στο Γουίνσδορ.

Ακόμη, κοντά στη βασίλισσα Καμίλα βρέθηκε και ο πρίγκιπας Άντριου με τη Σάρα Φέργκιουσον, αλλά και οι κόρες τους: πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη. Η τελευταία μάλιστα συνοδευόταν από τον σύζυγό της Εντουάρντο Μαπέλι.

Επίσης, η πριγκίπισσα Άννα βρέθηκε στην τελετή μαζί με τον σύζυγό της, αλλά και την κόρη τους Ζάρα και τον γαμπρό τους.