ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας που χάθηκαν οι 57 ζωές

Τέμπη: Σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας που χάθηκαν οι 57 ζωές

Ένας χρόνος αβάσταχτου πόνου και οργής για τα 57 αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη που ακόμα συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος 08:30 με 10:00 το πρωί θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Στις 12:00 θα τελεστεί μνημόσυνο στα Τέμπη για τα θύματα της τραγωδίας. Στο σημείο οπού έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα, θα παραβρεθούν συγγενείς των θυμάτων αλλά επιζήσαντες της μοιραίας νύχτας.

Παράλληλα, σε όλες της εκκλησίες της χώρας θα ηχήσουν οι καμπάνες στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους την μοιραία νύχτα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο στα Τέμπη.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν 57 φορές, όσοι και οι νεκροί, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε τις προηγούμενες ημέρες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προς όλες τις Μητροπόλεις. Η εγκύκλιο αναφέρει πως καλούνται οι όλοι οι ναοί να προβούν σε 57 πένθιμες κωδωνοκρουσίες, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος.