ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία για τα Τέμπη: Ένταση και στην Ομόνοια

Πορεία για τα Τέμπη: Ένταση και στην Ομόνοια

Μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα, εστία έντασης παρατηρείται και στην Ομόνοια, κατά τη διάρκεια της σημερινής (28/02) εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και εργατικών σωματείων.

Επεισόδια σημειώνονται και στην Ομόνοια, μετά τη μεγάλη ένταση στην πλατεία Συντάγματος, μερικά λεπτά μετά τις 14:00 της Τετάρτης (28/02).

Η αστυνομία προέβη σε χρήση χημικών, ενώ, «επιστρατεύθηκε» και η «Αύρα» της ΕΛΑΣ στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Πανεπιστημίου.

Λίγο νωρίτερα, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 14:00 στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, βγήκε από την πορεία και έριξε μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής, ορισμένες από τις οποίες έσκασαν μπροστά από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν μακριά από την πλατεία Συντάγματος και παρά το γεγονός πως επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά, η πορεία δεν διαλύθηκε.

Πάνω από 20.000 άνθρωποι δίνουν το «παρών» στην πορεία – Το κέντρο παραμένει κλειστό

Κλειστό παραμένει το κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους της πρωτεύουσας, υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 20.000 άτομα, που διαδηλώνουν στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Χιλιάδες κόσμου έφτασαν στα γραφεία της Hellenic Train λίγο μετά τις 13:00 και έγραψαν ένα σύνθημα που κυριαρχεί στο μυαλό όλων: «Οι ζωές μας».

Σχετικές ειδήσεις