ΕΛΛΑΔΑ

Βουλγαρία: Η στιγμή που η χιονοστιβάδα του θανάτου καταπλακώνει τον 36χρονο σκιέρ από τη Φλώρινα

Βουλγαρία: Η στιγμή που η χιονοστιβάδα του θανάτου καταπλακώνει τον 36χρονο σκιέρ από τη Φλώρινα

Συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 36χρονου σκιέρ.

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ο Έλληνας σκιέρ, στη Βουλγαρία όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Ο άτυχος άνδρας από τη Φλώρινα, ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το Mega καταγράφει τη στιγμή της τραγωδίας με την χιονοστιβάδα να παρασέρνει τον άτυχο 36χρονο της παρέας των Ελλήνων σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας.

Στο βίντεο καταγράφονται οι τελευταίες κινήσεις του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου, η στιγμή που η παρέα παρασύρεται από τη φονική χιονοστιβάδα και τις επόμενες ώρες με τους διασώστες να έχουν φτάσει στο σημείο και να έχουν διαπιστώσει τον θάνατο του 36χρονου.

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Υπενθυμίζεται ότι η χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια ομάδα Ελλήνων σκιέρ και snowboarders. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (12/2) στην περιοχή Markujik 3.

Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από μέλος της ομάδας.

Ανταποκρινόμενοι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάνω από 15 διασώστες βουνού εξοπλισμένοι με τέσσερις σκύλους αναπτύχθηκαν για να εντοπίσουν τυχόν ίχνη του αγνοούμενου ατόμου. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.