ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Έναν χρόνο μετά την τραγωδία χωρίς τηλεδιοίκηση το τμήμα Λιανοκλάδι – Λάρισα

Τέμπη: Έναν χρόνο μετά την τραγωδία χωρίς τηλεδιοίκηση το τμήμα Λιανοκλάδι – Λάρισα

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη δεν έχουν αλλάξει πολλά στον ελληνικό σιδηρόδρομο αφού ακόμα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση

Δυστυχώς έναν χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ελάχιστα πράγματα έχουν βελτιωθεί ως προς τα ζητήματα ασφαλείας.

Έναν χρόνο μετά οι πολίτες δεν μπαίνουν ακόμα στα πρώτα βαγόνια ενώ ο αριθμός των επιβατών έχει μειωθεί αισθητά.

Ως προς την ασφάλεια ο μηχανοδηγός Γιώργος Μανώλης μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι έχουν γίνει προσπάθειες να ενεργοποιηθεί η τηλεδιοίκηση της Λάρισας όμως με την κακοκαιρία Daniel δημιουργήθηκαν ξανά προβλήματα. Ένα από τα βασικά είναι ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στο τμήμα Λιανοκλάδι - Λάρισα.

«Ο Ντάνιελ έφερε πισωγύρισμα. Ως ένα βαθμό υπάρχει βελτίωση τις επικοινωνίες. Μπαίνοντας στο τούνελ των Τεμπών επιστρέφοντας από τη Θεσσαλονίκη μας φωνάζει η τηλεδιοίκηση της Λάρισας για το πως θα συνεχίσουμε. Πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε. Ο χώρος της τηλεδιοίκησης της Λάρισας πέρυσι ήταν ένα γιαπί, σήμερα υπάρχει και είναι λειτουργικός. Μετά τον Ντάνιελ δεν υπάρχει η κάλυψή της μέχρι και το σημείο του Ευαγγελισμού, όπου περνάμε με αριθμό που δίνει η τηλεδιοίκηση. Η τηλεδιοίκηση καλύπτει από τον Ευαγγελισμό και πάνω μέχρι τη Θεσσαλονίκη».

Για το τι συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου είπε: «Υπήρχε ασάφεια στις εντολές εκείνο το βράδυ. Οι μηχανοδηγοί ρώτησαν για δεύτερη φορά και μετά έγινε ότι έγινε».

«Ο κος Γενηδούνιας, ο τότε πρόεδρος του σωματείου μας, είχε ότι πει ότι αρκούσαν απλώς τα φωτοσήματα για να αποτραπεί το δυστύχημα. Ακούσαμε δυστυχώς ανθρώπους στην εξεταστική επιτροπή να λένε ότι κανένα σύστημα ασφάλειας δεν εγγυούταν ότι δεν θα συνέβαινε αυτό. Είναι το πιο χυδαίο ψέμα που έχουμε ακούσει αυτό το διάστημα», πρόσθεσε ο Γιώργος Μανώλης.