ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ποιος αποφάσισε τον καθαρισμό των ονομάτων των θυμάτων από το Σύνταγμα

Τέμπη: Ποιος αποφάσισε τον καθαρισμό των ονομάτων των θυμάτων από το Σύνταγμα

Στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο από το τετράδιο συμβάντων που απαντά στο ερώτημα ποιος πήρε την απόφαση να «καθαριστούν» τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από τη Βουλή

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και την τραγωδία μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων όπου άφησε πίσω της 57 νεκρούς, πέρυσι τις 28 Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδε το έγγραφο από το τετράδιο συμβάντων που απαντά στο ερώτημα ποιος πήρε την απόφαση να «καθαριστούν» τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από τη Βουλή και ειδικότερα στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1, στο βιβλίο συμβάντων φαίνεται η ώρα 15:15 και η ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2024. Δίπλα ακριβώς αναγράφεται το εξής: «Τηλεφώνησαν από την προεδρική φρουρά (…) και μας ενημέρωσε πως υπάρχουν συνθήματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εστάλη το 2575 (…) για καθαρισμό. Δεν πραγματοποιήθηκε λόγω επεισοδίων. Ενημερώθηκε η βραδινή βάρδια».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο φρούραρχος «πέφτει στα μαλακά» καθώς την ώρα που τηλεφώνησε, στο σημείο του Άγνωστου Στρατιώτη υπήρχαν μερικά συνθήματα και όχι τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών.

Οι καθαριστές του δήμου καθάρισαν το σημείο με τα ονόματα των θυμάτων το βράδυ.