ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού στα Τρίκαλα - Προβλήματα στην Πελοπόννησο

Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός και έσπασε ανάχωμα

Ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού στα Τρίκαλα, προβλήματα στα χωριά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στη Θεσσαλία μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή από το βράδυ της Πέμπτης. Ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα σε διάφορα σημεία, σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα.

Συνεργεία της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός, για να συγκρατήσουν την ορμή του νερού και να μην υπάρξει υπερχείλιση του ποταμού.

Το Βαλομάνδρι του Δήμου Πύλης κινδυνεύει αρκετά με το βίντεο του trikalola.gr να αποτυπώνει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί. Ο Πηνειός ποταμός βρίσκεται στα όριά του, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, ήδη βρίσκεται στο σημείο και τα συνεργεία της Περιφέρειας θα προσπαθήσουν με «τσάπες» να σπάσουν κάπως την ορμή του νερού, ώστε να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Στο μεταξύ, ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα σε διάφορα σημεία, σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα, με συνεργεία της Περιφέρειας να έχουν πιάσει δουλειά για να συγκρατήσουν την ορμή του νερού και να μην υπάρξει υπερχείλιση. Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους των Τρικάλων, καθώς με την επιδείνωση του καιρού, έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο ποταμός Πηνειός.

Σύμφωνα με το trikalain.gr ο Πηνειός έσπασε το ανάχωμα σε περιοχή του Βαλομανδρίου και αυτή τη στιγμή επιχειρούν μηχανήματα του δήμου Πύλης δίνοντας μάχη, ώστε το νερό να μη φτάσει στα χωριά.

Παρόλο που ο όγκος του νερού δεν είναι τόσο μεγάλος, τα προβλήματα είναι ήδη ορατά και φέρνουν δυσάρεστες μνήμες.

Όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr, ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαϊτης που έχει αναλάβει τον συντονισμό των παρεμβάσεων, όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ ήδη μηχανήματα επεμβαίνουν στην Αγία Κυριακή όπου κλήθηκε ο Δήμος Τρικκαίων για να προστατεύσει σπίτι στην περιοχή από τη ροή για προληπτικούς λόγους.

Στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε ο κ. Παζαΐτης, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα.