ΕΛΛΑΔΑ

Πόμολο καρφώθηκε στο μπράτσο μαθητή στο Βόλο - Τι λένε μητέρα και διευθύντρια

Πόμολο καρφώθηκε στο μπράτσο μαθητή στο Βόλο - Τι λένε μητέρα και διευθύντρια

Η διευθύντρια του σχολείου και η μητέρα του παιδιού αναφέρθηκαν στο περιστατικό με το πόμολο 

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που συνέβη στο Βόλο με το αγόρι στου οποίου το χέρι καρφώθηκε το πόμολο της πόρτας.

Ο 13χρονος μαθητής βρισκόταν μέσα στο σχολείο του και όταν χτύπησε κουδούνι για να βγουν τα παιδιά για διάλειμμα, έτρεξε προς την πόρτα της τάξης.

«Το συγκεκριμένο παιδί έτρεχε στον διάδρομο και έγινε αυτό που λέμε, ο νόμος του Μέρφι, αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί. Εκείνη την στιγμή που εκείνος τέντωνε το χέρι του, όσο έτρεχε, βρήκε το πόμολο της πόρτας που άνοιγε με φόρα και καρφώθηκε το πόμολο στο μπράτσο του, κάτω από τον αγκώνα», δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου στο MEGA.

Η δε μητέρα του μαθητή ανέφερε: «Με τα λόγια του παιδιού και αυτός έτρεχε και ένα άλλο κοριτσάκι έτρεχε, ήθελε να προσπαθήσει να βγει από την τάξη, αυτός ήθελε να μπει στην τάξη».

Η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε αμέσως ΕΚΑΒ και πυροσβεστική. Αφού πρώτα ξεβίδωσαν το πόμολο από την πόρτα, ο μαθητής μεταφέρθηκε με αυτό καρφωμένο ακόμα πάνω του στο νοσοκομείο του Βόλου.

«Δεν μου το είπε από την αρχή, τι έγινε ακριβώς και εγώ περίμενα κανένα δάχτυλο να έχει χτυπήσει, κάτι τέτοιο… και μετά το είδα ότι είχε στο μπράτσο», είπε η μητέρα του παιδιού.

Ο Ιωάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, ανέφερε από την πλευρά του: «Μας εξήγησε ότι καθώς άνοιξε η πόρτα χτύπησε και σφήνωσε στο χέρι του μαθητή».

Το παιδί μπήκε αμέσως στο χειρουργείο. Ορθοπεδικοί ανέλαβαν το περιστατικό και το πόμολο αφαιρέθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Γυμνασίου, «ήταν πάρα πολύ καλός, ομολογώ ότι για παιδάκι 13 χρονών και για ένα τέτοιο γεγονός, η αντίδραση του ήταν πραγματικά πάρα πολύ γενναία, σαν παιδί φυσικά και πονούσε και φροντίζαμε και εμείς να είμαστε δίπλα του ώστε να τον τονώνουμε».

Μέχρι και για τους γιατρούς ήταν ένα πρωτοφανές περιστατικό, με τον 13χρονο να αναρρώνει σπίτι του από τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε.


O Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, μίλησε επίσης στο MEGA για το περιστατικό:

«Εμείς νομίζουμε πως τα έχουμε δει όλα στα επείγοντα αλλά η πραγματικότητα μας εκπλήσσει. Το πόμολο ήταν καρφωμένο στον βραχίονα και κινδύνευε να φτάσει το κόκκαλο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, έμεινε στο νοσοκομείο μία μέρα και τώρα είναι σπίτι του. Αν είναι ένα τυχαίο γεγονός σημαίνει πως ο εξοπλισμός έχει πρόβλημα. Το πόμολο ήταν μυτερό».