ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ντοκουμέντα για τη δράση της σερβικής μαφίας - Ο αρχηγός της «Κάλιαρι» και τα εισαγόμενα όπλα

Νέα ντοκουμέντα για τη δράση της σερβικής μαφίας - Ο αρχηγός της «Κάλιαρι» και τα εισαγόμενα όπλα
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Τα όπλα των εκτελεστών ήρθαν από Σερβία από μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι μετανάστες προκειμένου να εισέλθουν στην χώρα μας

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά από τις συλλήψεις εκτελεστών για δολοφονίες σε Βάρη-Κέρκυρα.

Σχετικά με το περιστατικό στη Βάρη ο ΣΚΑΙ ανέφερε πως έτρωγαν στην ταβέρνα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της σερβικής μαφίας, ο ένας μάλιστα ήταν αρχηγός της σκληρής ομάδας «Κάλιαρι», που δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και διακίνηση κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως το...συμβόλαιο για τις δολοφονίες στη Βάρη κόστισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκτελέσεις στην Κέρκυρα όπου όπως αποκάλυψε το ίδιο ρεπορτάζ επρόκειτο πάλι για υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας «Κάλιαρι». Και αυτό το συμβόλαιο κόστισε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και τα όπλα ήρθαν από Σερβία από μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι μετανάστες προκειμένου να εισέλθουν στην χώρα μας.

Τα 4 πρόσωπα που κινούσαν τα νήματα

Τα 4 πρόσωπα που κάποτε κινούσαν τα νήματα στη παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών με έδρα το Κότορ, είχαν έρθει στη χώρα μας για να κρυφτούν από τους αντιπάλους τους και ζούσαν σε πολυτελείς βίλες σε Κηφισιά και Παλαιό Φάληρο με τις οικογένειές τους ενώ τα καλοκαίρια γυρνούσαν Ιόνιο και Αιγαίο ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ για τις διακοπές τους.

Κυκλοφορούσαν στην χώρα μας με πλαστά έγγραφα και εκτιμούσαν πως η αντίπαλη ομάδα είχε χάσει τα ίχνη τους, αλλά αυτό που δεν γνώριζαν όμως, ήταν πως οι εχθροί τους είχαν στείλει στρατό στην Αθήνα για να τους εντοπίσουν και να τους εκτελέσουν. Μια από τις απόπειρες λίγο έλειψε να γίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας που καθημερινά βουλιάζει από κόσμο...

Οι πληροφοριοδότες είχαν εντοπίσει τους στόχους τους και είχαν ειδοποιήσει τους εκτελεστές για το σημείο. Όμως λίγο πριν φτάσουν τα "πιστόλια" και σκορπίσουν το θάνατο ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες, με κίνδυνο να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, τα θύματα τους είχαν εξαφανιστεί...

Ακολούθησαν κι άλλες αποτυχημένες απόπειρες μέχρι που τελικα τα συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν. Το ένα στη Βάρη, μέσα στο εστιατόριο, με τους 4 κουκουλοφόρους να εισβάλουν στην επιχείρηση έχοντας βαρύ οπλισμό και να γαζώνουν τα δυο θύματα μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους και το δεύτερο στην Κέρκυρα, όπως προαναφέρθηκα, όπου τα δύο άλλα θύματα έπεσαν νεκρά μέσα στο όχημά τους, στην αυλή σπιτιού που είχαν νοικιάσει για τις διακοπές τους στο νησί.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν 4 ανεξιχνίαστες εκτελέσεις στους φακέλους των γραφείων του ανθρωποκτονιών, ώσπου μια κοινή συνεργασία των ελληνικών αρχών με την EUROPOL και τις Αρχές Γαλλίας, Βελγίου και Ολλανδίας άνοιξε το δρόμο για 10 συλλήψεις ηθικών αυτουργών, εκτελεστών, συνεργών και οδήγησε σε μια από τις πιο πετυχημένες αστυνομικές επιχειρήσεις με τη σφραγίδα των Ελλήνων αστυνομικών.

Η ιστορία ξεκινά το 2014 όταν η οργάνωση "Kotor Clan", μια από τις πιο αιμοσταγείς των Βαλκανίων με εκατομμύρια κέρδη απο τη διακίνηση ουσιών παγκοσμίως, "σπάει" σε δυο εγκληματικές οργανώσεις, τους Skaljari και τους Kavac. Αιτία; Η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία. Αποτέλεσμα; Ένα λουτρό αίματος σε Βαλκάνια και Ευρώπη με 60 ανθρωποκτονίες. Εκτελέσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν βρέθηκαν ποτέ πτώματα καθώς οι δολοφόνοι αφου τα τεμάχιζαν, τα έβαζαν σε μηχανές κρεάτων και στη συνέχεια να πετούσαν σε ποτάμια!

Bίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των Βαλκάνιων εκτελεστών:

Σχετικές ειδήσεις